REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš dešimt metų, per patį Rusijos ekonomikos krizės įkarštį, į sceną žengė trijulė „Mango“. Likimo ironija, tačiau dar po dešimtmečio, ir vėlgi - per krizę, karjerą pradeda buvusi šios grupės dainininkė Viktorija Perminaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Anuomet „Mango“ prireikė laiko, kad iš „dar vienos“ dainuojančių merginų kompanijos jos taptų publikos numylėtinėmis, o grupės atliekamos dainos - šiuolaikiniais liaudies hitais. Pavasarį su gerbėjais atsisveikinusios trijulės narės, kurių kiekviena pasuko savo keliu, liko tikromis draugėmis. Tačiau į sceną Viktorija, vienintelė iš jų norėjusi tęsti sceninę veiklą, turi žengti pati.

REKLAMA

Viktorija neslepia - naujo gyvenimo puslapio be nerimo neatsiversi. O ir visa šių dienų nuotaika, kupina streso ir nuogąstavimų, negali neveikti slogiai. „Tačiau stengiuosi nebambėti. Manau, dabar visiems mums laikas susiimti, neišlaidauti ir tvirtai žengti pirmyn - krizę įveiksime“, - mano dainininkė.

Netrukus radijo stotis pasieks tavo debiutinis singlas „Aš viena“, kurį gruodžio 2-ąją atliksi ir grupės „Pikaso“ koncerte Žvejų rūmuose. Lauki pasirodymo?

REKLAMA
REKLAMA

Taip, laukiu, džiaugiuosi, bet, neslepiu, yra šiokios tokios baimės, - atsidūsta Viktorija. - Žinoma, labiausiai noriu, kad tai, ką dainuosiu, patiktų klausytojams, bet juk šito negali garantuoti!

Scenoje nebūsiu viena, pasirodysiu su šokėjomis, tačiau vis dėlto jausiuosi visiškai kitaip, negu kai dainavau su „Mango“. Buvome kaip vienas kumštis, viena kitą suprasdavome iš žvilgsnio. Dainavimas grupėje ir solo - visiškai skirtingi dalykai, ir netrukus būsiu išmėginusi juos abu... Atvirai pasakius, jeigu prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai nebūtų paraginę manęs imtis šio projekto, šitaip išreikšdami savo pasitikėjimą manimi, pati nebūčiau tam išdrįsusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano solinį pasirodymą režisuoja choreografas Aurelijus Liškauskas. Kai jis tik pradėjo dirbti su „Mango“, iškart pamačiau - šis žmogus turi genialių idėjų. Tai, kaip jis sugalvojo pristatyti mano dainą, mane sužavėjo.



Kiek laiko kurpi naująsias dainas?

Nuo vasaros pradžios. Dirbame su Žilvinu Liuliu, kitais prodiuseriais. Sunkiai rinkomės pirmąją dainą, kuri pristatytų mane ir mano programą. Apsisprendėme dėl Skirmanto Jutkonio sukurtos baladės „Aš viena“, nes ji tiksliausiai nusako dabartinę mano būseną. Juodo „metalo“ nepradėsiu varyti, - juokiasi. - Tačiau visi dainų maketai, kuriuos turime, labai skiriasi vienas nuo kito. Man patinka ir rokas, ir pop-, ir šokių muzika, todėl kol kas neaišku, koks bus tas mano muzikinis veidas...



Per šiuos metus daug dirbai televizijoje. Kiek tau svarbi ši patirtis?

REKLAMA

Patiko TV3 vasaros projektas „Gelbėtojų stotis“, labai smagiai jaučiuosi ir laidoje „Padainuokim!“. Kaip man sekasi, manau, tegul vertina žiūrovai. Tačiau pati viešojo kalbėjimo požiūriu jaučiuosi kuo toliau, tuo laisviau. O ar ir toliau bendradarbiausiu su televizija - parodys laikas.

Apskritai veiklos netrūksta... Neseniai pradėjau lankytis čiuožykloje - po ilgos pertraukos panorau vėl tai pajusti ir prisiminti. O čia pat atsirado ir pasiūlymas dalyvauti su čiuožimu susijusiame projekte, apie kurį kol kas daugiau papasakoti negaliu. Ir, žinoma, repetuoju naująsias dainas. Tačiau apie albumą kalbėti dar neskubėčiau - laikas pats viską sudėlios.

REKLAMA

Dosjė

    * 1998 m. Viktorija, iki tol mokiusis griežti smuiku, dalyvavo prodiuserių brolių Gintaro bei Mindaugo Bendžių ir kompozitoriaus Žilvino Liulio surengtoje dainininkių atrankoje ir tapo viena jos laimėtojų. Drauge su Rima Petrauskyte ir Asta Bridikyte ji tapo grupės „Mango“ nare (vėliau kolektyve Astą pakeitė Lina Šerpytė).

    * 1999 m. drauge su antruoju grupės albumu „Metų laikai“ ir anšlagų sulaukiusiu koncertų turu grupei nusišypsojo šlovė.

    * 2000 m. „Mango“ gavo išsvajotuosius geriausios šalies popgrupės muzikinius apdovanojimus „Radiocentro“ bei „Bravo“ ceremonijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

    * 2006 m. kartu su sportinių šokių profesionalu Andriumi Butkumi Viktorija dalyvauja TV3 televizijos projekte „Ledo žvaigždės“ ir jame iškovoja pergalę.

    * 2007 m. daugybės žiūrovų simpatijas pelnęs dainininkės ir šokėjo duetas sėkmingai pasirodė LNK televizijos turnyre „Šok su žvaigžde!“.

    * 2008 m. grupė „Mango“ atsisveikino su scena, išleidusi 18 muzikos rinkinių - albumų bei geriausių dainų rinktinių. Rima ėmėsi darbo personalo atrankos srityje, o Lina, ištekėjusi už ilgamečio draugo Manto, nusprendė savo laiką paskirti šeimai.

Valerija LEBEDEVA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų