• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pareiškė esąs susirūpinęs dėl Rusijos grasinimų Kaliningrado srityje dislikuoti „Iskander“ raketas. Apie tai Prancūzijos prezidentas pareiškė per bendrą spaudos konferenciją su Rusijos vadovu Dmitrijumi Medvedevu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes turime judėti į priekį, kad pašalintume visus nesutarimų šaltinius“ - teigė N. Sarkozy.

REKLAMA

Priminsime, kad šiuo metu Nicoje vyksta Europos Sąjungos ir Prancūzijos lyderių susitikimas.

N. Sarkozy paragino D. Medvedevą, kad Rusija išvestų iš Gruzijos visus savo karius. „Aš pasakiau D. Medvedevui, kad turi būti pasiekta daugiau progreso karių išvedime“ - teigė Prancūzijos prezidentas, kurio šalis šį pusmetį pirmininkauja visai ES.

Remiantis paliaubų susitarimu, kuris buvo pasiektas tarpininkaujant Prancūzijai, Rusijos kariai turi atsitraukti į pozicijas, kurias jie užėmė prieš rugpjūčio mėnesį vykusį karą. Tačiau Maskvos kariai vis dar lieka Alkagoryje ir Kodorio tarpeklyje – teritorijose, kurių Rusijos kariai nekontroliavo iki ginkluoto konflikto pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdamas į Rusijos grasinimus Kaliningrade dislokuoti „Iskander“ raketas, N. Sarkozy paragino kitąmet surengti susitikimą dėl saugumo Europoje. Šis susitikimas turėtų vykti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos rėmuose.

„Aš pasakiau D. Medvedevui, kaip mes esame susirūpinę dėl jo deklaracijų apie raketas ir kad neturi būti jokio dislokavimo, jokiame anklave iki tol, kol mes net nepradėjome diskusijų dėl naujų paneuropinio saugumo sąlygų“ - kalbėjo Prancūzijos prezidentas.

Jis pridūrė, kad susitikimas galėtų atsižvelgti į ir į Rusijos siūlomos naujos Europos saugumo architektūros pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų