REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netoli Kauno esančiame Noreikiškių kaime, prie 1-ojo forto, kur trečiadienį nugriaudėjus sprogimui buvo sunkiai sužeista 9 metų mergaitė, antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ aptiko 9 buteliukus su galimai sprogstamuoju skysčiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Aro“ vadas Viktoras Grabauskas BNS sakė, kad 4 buteliukai buvo rasti vakar, kurie buvo sunaikinti. Ketvirtadienį pareigūnai aptiko dar 5 buteliukus.

REKLAMA

„Tai buvo buteliukas, užpildytas neaiškios kilmės baltos spalvos miltelių tipo medžiaga, ir įtariama, kad tai galėjo būti savadarbė, jautri išoriniam poveikiui sprogstamoji medžiaga“, - teigė „Aro“ vadas.

Kokia tai medžiaga, šiuo metu nustatinėja ekspertai.

Anot V.Grabausko, mergaitė ant vieno iš buteliukų galėjo užlipti, jį paspirti ar sutraiškyti. Dėl to ir galėjo įvykti sprogimas.

Buteliukai su sprogstamąja medžiaga buvo rasti prie sprogimo vietos. Vietos patikrinimas vis dar tęsiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak kalbinto pareigūno, dar nėra aišku, ar ketvirtadienį pavyks paiešką baigti.

Nelaimė, kurioje buvo sužalotas vaikas, įvyko trečiadienį po 14 val., nugriaudėjus sprogimui. Dar du vaikai buvo sužaloti.

Pirminiais duomenimis, į vieną iš carinės Rusijos laikų išlikusių gynybinių fortų pradinukai buvo atvykę į ekskursiją. Prieš sprogimą atvykę vaikai šokinėjo ant smėlio krūvos, išpiltos maždaug 10 metrų nuo įėjimo į fortą.

Kaip trečiadienį pranešė Kauno policija, per sprogimą Vilniaus Žemynos mokyklos trečiaklasei buvo sužalota koja. Mergaitė nuvežta į Kauno medicinos universiteto kliniką, kur jai atlikta operacija. Žiniasklaidos pranešimais, visgi medikams teko amputuoti mažametės pėdą.

Dar dviem moksleiviams per sprogimą lengvai sužalotos rankos. Apdegusias rankas medikai sutvarstė įvykio vietoje.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų