• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investicinė bendrovė „ŽIA Valda“ antradienį paskelbė, kad nelistinguos išleidžiamų 367 dienų trukmės diskontuotų vardinių obligacijų emisijos. Taip nuspręsta atsižvelgiant į pasaulinės finansų rinkos krizės padarinius. Obligacijos bus platinamos neviešu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi žinomi visi būsimi obligacijų pirkėjai, todėl viešos obligacijų emisijos platinti nėra poreikio - šiuo sprendimu paprastiname procedūras ir kitus techninius platinimo niuansus“, - sakė „ŽIA Valda“ Plėtros departamento direktorius ir partneris Gediminas Žiemelis.

REKLAMA

Įmonės atstovas taip pat pripažino, kad alternatyvų obligacijų platinimo kelią verčia rinktis ir  sumažėjęs investuotojų pasitikėjimas reguliuojamomis rinkomis.

Pritrauktas lėšas „ŽIA valda“ planuoja naudoti investicijoms į perspektyvius projektus: keleivių terminalo Vilniaus oro uoste statybai, naujų įmonių įsigijimams, turimų įmonių reorganizavimui ir kt.

„ŽIA Valda“ yra privataus kapitalo Lietuvos investicinė bendrovė, užsiimanti didesnės pelno maržos projektais, kuriant naujas bendroves, restruktūrizuojant įsigytas arba konsoliduojant atskiros industrijos smulkesnes įmones į didesnius verslo subjektus.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos veikla apima paslaugų, turizmo, aviacijos, infrastruktūros, žemės ūkio, paslaugų verslui, maisto tiekimo, ilgalaikių investicinių fondų bei nekilnojamojo turto veiklas Lietuvoje ir kitose šalyse.

„ŽIA valda“ turi savo akcijų paketus 21-oje bendrovėje, devyniose iš jų valdo 100 proc. akcijų. Visa „ŽIA valda“ grupė vienija daugiau kaip 50 antrinių ir asocijuotų bendrovių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų