• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzijos prezidentas Mikhailas Saakašvilis pareiškė, kad po pirmosios metinės Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo kalbos visos šalys, dar puoselėjusios kokias nors viltis Rusijos atžvilgiu, turi atsisakyti bet kokių iliuzijų, rašo „Civil.ge“.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad savo kalboje D. Medvedevas gynė Rusijos agresiją Gruzijoje ir pranešė apie planus Kaliningrade dislokuoti „Iskander“ raketas. Be to, D. Medvedevas grasino neutralizuoti JAV Vidurio Europoje planuojamą priešraketinės gynybos skydą.

REKLAMA

M. Saakašvilis pareiškė, kad D. Medvedevo kalba įrodė, jog Rusijos veiksmai Gruzijoje nebuvo tik izoliuotas atvejis ir Maskva toliau tęs savo agresiją prieš demokratines jėgas regione.

„Jei kas nors Europoje dar turi kokių nors iliuzijų, tai jiems geriau būtų atmerkti akis ir pamatyti, su kokia jėga jie turi reikalo ir kad Gruzijos atvejis nebuvo izoliuotas atvejis ar kokia nors išimtis“ – teigė Gruzijos prezidentas.

„Šie žmonės nuo pat pradžių, bendraudami su demokratinėmis valstybėmis, pasirinko nuožmią konfrontaciją ir karinę retoriką; jie turėjo šį planą nuo pat pradžių; Gruzija, deja, atsidūrė šio mūšio priekiniame fronte. Deja, tai lėmė mūsų istorija ir geografija. Mes atrėmėme daugumą jų atakų ir jiems nepavyko sunaikinti Gruzijos valstybės, tačiau jie neatsisakė savo karinių žaidimų ir viso pasaulio šantažo“ – kalbėjo M. Saakašvilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų