REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės Strateginio planavimo komitetas antradienį pritarė, kad Klaipėdos daugiafunkcinės arenos projektas būtų paskelbtas valstybei svarbiu ekonominiu projektu.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį patį sprendimą dar turės priimti ministrų kabinetas.

Pasak komiteto posėdyje dalyvavusio Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus, šis sprendimas reiškia, jog arenos projekto darbai vyksta pagal grafiką.

REKLAMA

„Dabar artimiausiu metu Savivaldybė turės apsispręsti dėl savo dalies projekte ir pateikti paraišką Europos Sąjungos paramai gauti. Kartu su jau vykstančiais projektavimo darbais bus rengiamos ir statybų rangovo konkurso sąlygos, kad pabaigus projektavimą iškart būtų galima skelbti ir šį konkursą. Netrukus paaiškės ir būsimas arenos koncesininkas. Viskas vyksta pagal numatytą grafiką“, - sakė meras.

Statytojai gali paaiškėti kitų metų pavasarį. Tad gegužę ar birželį tikimasi į arenos pamatus įmūryti simbolinę kapsulę.

REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad spalio pabaigoje miesto valdžiai teko keisti būsimų arenos koncesininkų parinkimo konkurso sąlygas. Pirminį sprendimą dėl to, kad jame nebuvo numatytas kvalifikacijos atitikimo nustatymo etapas, prieš skelbiant konkursą buvo sustabdžiusi Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje institucija.

Vyriausybės atstovė apskrityje Kristina Vintilaitė vakar informavo, jog atšaukė savo potvarkį, kuriuo buvo sustabdytas miesto Tarybos sprendimas.

„Daugiau pretenzijų nebeturiu. Arenos statytojo konkursas jau bus organizuojamas pagal Viešųjų pirkimų įstatymą ir bus Viešųjų pirkimų tarnybos kompetencijoje“, - sakė K. Vintilaitė.

Martynas Vainorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų