REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Julius Veselka taupyti lėšas siūlo naikinant parlamentines komisijas.

J.Veselka Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma naikinti 8 iš esamų 15 parlamentinių komisijų.

REKLAMA
REKLAMA

Naikinti siūloma Seimo ir JAV lietuvių bendruomenės, Jūrinių ir žuvininkystės reikalų, Ignalinos atominės elektrinės regiono problemų, Šeimos ir vaiko reikalų, Verslo ir užimtumo, NATO reikalų, Jaunimo ir sporto reikalų ir Konstitucijos komisijas.

Pasak J.Veselkos, nutarimo projektą parengti paskatino būtinybė taupiai ir racionaliai naudoti biudžeto lėšas, o minėtas komisijas jis sako esant sudarytas „ne tiek pačioms problemoms spręsti, o norint padidinti atskirų Seimo narių politinę svarbą“.

REKLAMA

Parlamentaro manymu, daugumos komisijų efektyvumas yra mažas, kadangi jos dubliuoja komitetų veiklos kryptis ir nesiūlo jokių naujų sprendimų, kurių negalėtų pasiūlyti egzistuojantys komitetai.

Projekto aiškinamajame rašte J.Veselka akcentuoja, kad atsiradus būtinam ir neišvengiamam poreikiui ar ypatingai svarbiai problemai spręsti, Seimo statutas leidžia sudaryti laikinąsias komisijas.

Pasak aiškinamojo rašto, nutarimo įgyvendinimas per metus leistų sutaupyti apie 0,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Jei nutarimas būtų priimtas, Seime liktų 7 iš dabar esamų 15 komisijų: Antikorupcijos, Etikos ir procedūrų, Narkomanijos prevencijos, Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės, Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijos nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų, Peticijų, Regioninės plėtros.

Seime jau anksčiau būta siūlymų naikinti vieną ar kitą komisiją, tačiau jie nebuvo sėkmingi.

Seimo statutas nenumato, kiek parlamentinių komisijų gali veikti, privalomai numatyta sudaryti tik Etikos ir procedūrų, Peticijų bei Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų