• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investicinė bendrovė „ŽIA Valda“ nekeičia planų išleisti 367 dienų trukmės diskontuotų vardinių obligacijų emisiją. „ŽIA Valda“ obligacijos būtų įtrauktos į OMX NASDAQ Vilniaus vertybinių popierių biržos prekybos sąrašą.  Šią savaitę Vertybinių popierių komisija atidėjo investicinės bendrovės „ŽIA Valda“ skolos vertybinių popierių prospekto tvirtinimą kitam posėdžiui, paprašydama pateikti papildomos informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Suprantama, kad šiuo metu, kai ekonomika lėtėja, o pasaulyje jaučiamos finansų rinkų krizės  pasekmės, Vertybinių popierių komisija elgiasi labai atsargiai ir prašo emitentų pateikti įvairios papildomos informacijos“, – sako „ŽIA Valda“ Plėtros departamento direktorius ir partneris Gediminas Žiemelis. – „Mes esame pasirengę atsakyti į kiekvieną Vertybinių popierių komisijos klausimą ir pateikti visus prašomus bendrovės veiklos duomenis“.

REKLAMA

Pasak jo, „ŽIA Valda“ grupės įmonės dirba pelningai, Vilniaus vertybinių popierių biržoje listinguojamų įmonių ir kitų įmonių veiklos rezultatai, kurie yra geresni nei planuota, skelbiami per biržos informacinę sistemą. AB „Agrowill Group“, AB „Avia Asset Managent“, AB „VA REALS“, UAB „Smulkus urmas“ jau viešai paskelbė apie savo geresnius nei planuota finansinius rezultatus už 9 mėn. Sprendimas leisti obligacijų emisiją priimtas atsižvelgiant į vykdomų projektų dydį ir perspektyvas, siekiant pritraukti papildomo kapitalo bei suteikiant galimybę projektuose dalyvauti kitiems investuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų rugsėjį, „ŽIA Valda“ iš uždarosios akcinės bendrovės buvo pertvarkyta į akcinę bendrovę,  tam, kad turėtų daugiau galimybių sėkmingai plėtoti suplanuotus projektus: keleivių terminalo Vilniaus oro uoste statybas, naujų įmonių įsigijimus, kai kurių jau turimų įmonių reorganizavimą ir kt. Pakeitusi juridinį statusą bendrovė planavo išleisti skolos vertybinių popierių emisiją, kuri užtikrintų šių projektų sėkmingą realizavimą.

Vertybinių popierių komisija „ŽIA Valda“ obligacijų emisijos prospektą rengiasi svarstyti po dviejų savaičių vyksiančiame posėdyje, sulaukusi papildomos informacijos iš emitento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų