REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovas Rokas Žilinskas, kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu ir pasipriešinimu pareigūnams, sako po priesaikos pats prašysiąs Seimo panaikinti jo teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau toks pareiškimas gali būti niekinis, nes Seimo statutas galimybės Seimo nariui pačiam prašytis Seimo panaikinti jo neliečiamybę nenumato.

REKLAMA

„Po priesaikos naujajame Seime prašysiu parlamentarų panaikinti mano neliečiamybę dėl sprendimo byloje, kurioje esu kaltinamas septynių policininkų įžeidimu ir pasipriešinimu valstybės tarnautojui. Tikiu Lietuvos teisėsauga ir esu pasirengęs prisiimti atsakomybę ir visas pasekmes“, – TPP išplatintame pranešime cituojamas R. Žilinskas.

Tuo tarpu Seimo statute 23 straipsnis, kuris reglamentuoja Seimo nario neliečiamybės atėmimo procedūrą, numato, kad su tokiu prašymu į Seimą kreipiasi generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks pareiškimas yra niekinis, nes į Seimą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo kreipiasi generalinis prokuroras, kitos galimybės nėra“, – BNS sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

Vyriausioji rinkimų komisija rugsėjo 22-ąją panaikino kandidato į Seimo narius R. Žilinsko teisinę neliečiamybę, kuris kartu su draugu Marku Gurskiu kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, septynių policijos pareigūnų įžeidimu ir pasipriešinimu jiems. Tačiau, prisiekęs Seime, R. Žilinskas vėl įgys teisinę neliečiamybę kaip Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už tokią veiką gresia iki trejų metų nelaisvės.

Praėjusių metų gruodžio 4-ąją R. Žilinskas su M. Gurskiu įsivėlė į konfliktą su taksi vairuotoju Olegu Chatkevičiumi.

Iškvietęs policijos pareigūnus taksistas tvirtino, kad iš sostinės senamiesčio į Žolyno gatvę vykę du neblaivūs vyrai esą atsisakė mokėti 40 litų už kelionę ir ėmė jį užgaulioti.

Bylos duomenimis, taksi keleiviai necenzūriniais žodžiais iškeikė ir į iškvietimą atvykusius policininkus. Po to R. Žilinskas ir M. Gurskis buvo nuvežti į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą.

Kadangi atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, R. Žilinsko girtumas nustatytas Vilniaus priklausomybės ligų centre. Jo kraujyje rasta 2,48 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų