REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vangiai agitavę partijos skyrių nariai, su darbu nesusitvarkęs Informacinis centras ir konkurentų šmeižto kampanijos sutrukdė Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) laimėti Seimo rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias priežastis per antradienio vakarą sostinės viešbutyje „Crowne Plaza“ vykstantį LSDP tarybos posėdį įvardijo partijos lyderis premjeras Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

Teigiamai parlamento rinkimų rezultatus įvertinęs politikas pareiškė, kad vis dėlto buvo galima gauti daugiau rinkėjų balsų. Jo skaičiavimu, palyginti su 2004 m., kai socialdemokratai Seimo rinkimuose dalyvavo koalicijoje su Naująja sąjunga, partija prarado 102 tūkst. rinkėjų balsų.

Ypač G. Kirkilas piktinosi LSDP pralaimėjimu didžiuosiuose miestuose. „Sostinėje neigiamiems rezultatams įtakos turėjo vidaus kovos. Bet kokios priežastys Klaipėdoje, Panevėžyje, Kaune?“ – klausė partijos vadovas ir pats atsakė, kad tai – greičiausia blogas darbas su rinkėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Rengiantis kitiems rinkimams jis siūlė keisti taktiką, atskirą rengiant miestų gyventojams ir atskirą – rajonų rinkėjams.

„Būtina sukurti komitetą, kuris išanalizuotų padėtį kaimiškose vietovėse ir pasiūlytų būdų stiprinti mūsų pozicijas tarp valstiečių“, – dėstė G. Kirkilas.

Jis atkreipė dėmesį, kad keturiose rinkimų apylinkėse LSDP surinko nulį balsų. „Ten niekas nebalsavo už LSDP, net stebėtojas nuo LSDP“, – ši partijos lyderio pastabą sukėlė tarybos narių juoką.

G.Kirkilas teigė, kad socdemai visuomet bus stipri partija. „Esame didžiausia partija, jeigu balsuotume tik patys ir mūsų giminaičiai, vis tiek turėtume jėgos. Bet galime turėti daugiau“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie LSDP tarybos nariai patys kritikavo partijos vadovybę. Iš Molėtų atvykęs socialdemokratas piktinosi, kad Vyriausybė prieš rinkimus už rezervo fondo skyrė pinigų Molėtų bažnyčiai. Dėl to tarpininkavo Molėtų-Švenčionių apygardoje kandidatavusi žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė.

„Ponia Petrauskiene (Seimo narė Milda Petrauskienė – BNS), juk skambinau, įspėjau jus, kad K. Prunskienė gali kreiptis dėl pinigų skyrimo. Galėjote mūsų paklausti ir pinigų skirti ne bažnyčiai, o mokyklai. Galėjo V. Blinkevičiūtė atvažiuoti ir įteikti vekselį“, – Vyriausybėje dirbančių partijos bičiulių neįžvalgumu piktinosi molėtiškis.

Seimo rinkimuose, Vyriausios rinkimų komisijos preliminariais duomenimis, Lietuvos socialdemokratų partija iškovojo 25 mandatus, TS-LKD gali turėti 45 vietas Seime, TPP – 16 vietų, Lietuvos liberalų sąjūdis – 11, Liberalų ir centro sąjunga – 8 vietas, partija „Tvarka ir teisingumas“ – 15, koalicija "Darbo partija + jaunimas" – 10 mandatų. Keturis mandatus gavo nepriklausomi kandidatai, po tris – Lenkų rinkimų akcija ir Valstiečių liaudininkų partija, vieną – Naujoji sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų