REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų JAV prezidento rinkiminė kompanija išsiskiria tuo, kad kandidatų seksualumas tapo itin svarbiu ginklu kovoje už rinkėjų balsus, rašo Italijos dienraštis „La Stampa“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek demokratų kandidatas į JAV prezidento postą, tiek respublikonų kandidatė į viceprezidentes ne tik linkę demonstruoti savo seksualumą, bet ir naudojasi juo siekdami patraukti į savo pusę rinkėjus ir rinkėjas.

REKLAMA

Kad įsitikintum tuo, užtenka pavartyti populiarų žurnalą „Men‘s Health“, rašantį vyrų sveikatos temomis. Pirmajame šio žurnalo puslapyje - Barackas Obama, be švarko, atsegta marškinių apykakle, paraitotomis rankovėmis. Tiesiog idealus „sėkmės be streso“ modelis, turintis visus atleto duomenis.

Kairiosios liberalios pakraipos leidinys „The Nation“ atkreipia dėmesį, kaip sumaniai Obama naudojasi savo išvaizda: pavyzdžiui, susitikimuose su rinkėjais jį dažnai galime matyti prasegta marškinių apykakle, jis dažnai fotografuojasi lyjant lietui, demonstruoja savo aksominę odą.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Manhetene leidžiamas „Village Voice“ rašo, jog šiandienos „sekso simbolis“ yra Aliaskos gubernatorė. Šią temą leidinyje plėtoja seksologė Rachel Kramer Bussel. Ji teigia, kad „Sarah Palin skatina pačias drąsiausias seksualines fantazijas ir formuoja asmenybės kultą“. Seksologės nuomone, Palin ir Obamą jungiantis seksualumo faktorius remiasi ambicijomis, tiksliau, idėja, jog šis žmogus linkęs dominuoti. Būtent Palin, kaip seksualios valdovės, nuotraukos  buvo išspausdintos ant „Time“ viršelio ir „Newsweek“ puslapių fotogalerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Camilla Palja, viena iš feministinio judėjimo JAV atstovių, kalba apie „purvinas seksualias fantazijas“, užplūdusias laikraščius, televiziją ir internetą. Ji teigia, jog patrauklumo Palin suteikia ne aukštakulniai batai, ryškiai dažytos lūpos ar trumpas sijonas, o tai, kad ji kuria „kovingos amazonės, energingos supermoters“ įvaizdį.

Matyt, abiejų kandidatų seksualumas ir lemia, kad Palin šalininkai dėvi marškinėlius su užrašu „Didžiuojuosi tuo, kad balsuoju už „karštą“ merginą“, o ant „Baracko Obamos merginų“ marškinėlių puikuojasi užrašas „Vienintelis“.

REKLAMA

Tuo tarpu interneto puslapiai tiesiog perpildyti pusnuogių Palin antrininkių ir Obamos gerbėjų nuotraukomis, šalia kurių puikuojasi užrašas: „Aš įsimylėjusi Obamą“. Tokio populiarumo fone J. McCainas, Joe Bidenas ir minėtų kandidatų sutuoktiniai atrodo itin nykiai.

Tiesa, J. McCainas yra bandęs nukreipti B. Obamos ginklą prieš jį patį: viename reklaminiame klipe jis užsipuolė demokratų kandidatą, nes šis mano, jog vaikų seksualinis auklėjimas turi būti pradedamas jau darželyje. Tačiau demokratų štabas iš karto atrėmė McCaino antpuolį, pareiškęs, jog tokiais pasisakymas šis įžeidė dviejų dukterų tėvą.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų