REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje knygas skaito 56 proc. gyventojų, o beveik pusė iš skaitančiųjų (48 proc.) teigia per pastarąjį pusmetį „sukrimtę“ ne daugiau kaip 3 knygas, parodė leidyklos „Alma littera“ užsakymu rinkos tyrimų ir verslo konsultacijų bendrovės „TNS-Gallup“ atliktas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 11-21 dienomis telefonu buvo apklaustas 501 gyventojas, parinktas atsitiktine tvarka, pranešė leidykla „Alma Littera“.

REKLAMA

Tyrimas parodė, kad 48 proc. skaitytojų per pastarąjį pusmetį perskaitė ne daugiau kaip 3 knygas, 36 proc. - nuo 4 iki 10 knygų. Tuo metu 11 ir daugiau knygų per pusmetį įveikė 15 proc. skaitytojų.

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad rinkdamiesi knygas Lietuvos gyventojai labiausiai atsižvelgia į knygos anotaciją (37 proc.) ir draugų rekomendacijas (36 proc.). Kiek mažiau skaitytojų didžiausią reikšmę renkantis knygą turi jos autorius (29 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Anot leidyklos, analizuojant tyrimo rezultatus, pastebėtas ryšys tarp perskaitytų knygų kiekio ir leidinį pasirinkti skatinančių veiksnių.

Žmonės, perskaitantys iki 3 knygų per pusmetį, labiau atsižvelgia į draugų rekomendacijas (41 proc.), o daugiau skaitantys labiau pasitiki ant knygų viršelio randama anotacija (40 proc.).

Pasak leidyklos vyriausios redaktorės Danguolės Viliūnienės, tikriausiai daugiau skaitantys žmonės mažiau pasitiki kitų rekomendacijomis ir yra labiau linkę nuspręsti savarankiškai vartydami leidinį knygyne.

Panašias tendencijas, anot „Alma Litteros“, galima pastebėti ir užsienyje atliktuose tyrimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų