REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos departamentas ir Alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių asociacija (AGPĮA) bendradarbiaus kovoje su nelegalaus alkoholio platintojais.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis antradienį pasirašytu susitarimu, Policijos departamentas įsipareigojo teikti asociacijai informaciją apie bendrą sulaikytų nelegalių alkoholio produktų, nusikaltimų, kuriuos įvykdė neblaivūs asmenys, ir sulaikytų neblaivių vairuotojų statistiką, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

AGPĮA privalės policijai teikti informaciją apie Lietuvos apskritis, rajonus, miestus, kaimus ir konkrečias prekybos vietas, kuriose yra itin sumažėję stipraus alkoholio pardavimai.

Asociacija taip pat praneš alkoholio gamybos ir prekybos įmonių, priklausančių AGPĮA, darbuotojų ar susijusių asmenų pateiktą informaciją apie konkrečius neteisėtos alkoholio apyvartos atvejus.

„Neteisėta alkoholio apyvarta turi neigiamą įtaką alkoholio akcizo mokesčio surinkimui į valstybės biudžetą. Taip pat neteisėta alkoholio gamyba, prekyba ir vartojimas ne tik daro tiesioginę ekonominę žalą, bet ir blogina bendrą kriminogeninę padėtį šalyje“, - pranešime cituojamas AGPĮA prezidentas Laurynas Vilimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno, bendradarbiavimas ypač svarbus atsižvelgiant į tai, jog šių metų pirmąjį pusmetį, lyginant su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, falsifikuoto alkoholio konfiskuota 3,5 karto daugiau.

„Tikėtina, kad įsigaliojus prekybos alkoholiu laiko apribojimui, prekyba nelegaliu alkoholiu dar labiau padidės“, - teigė generalinis komisaras.

AGPĮA ir policija taip pat numatė bendradarbiavimą įgyvendinant įvairias viešas socialines akcijas ir švietėjiškas programas, ypač skirtas užkirsti kelią nepilnamečių girtavimui, vairavimui esant neblaiviems ir alkoholio vartojimui viešose vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų