REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už milijardinės vertės projektus atsakingo nacionalinio investuotojo „Leo LT“ valdybos pirmininkas Rymantas Juozaitis traukiasi iš pareigų. R. Juozaitis pats antradienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą ir nurodė pasitraukiantis dėl asmeninių priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Atsistatydinimo rašte R. Juozaitis aiškina „susiklosčius sudėtingoms šeimyninėms aplinkybėms“ nebegalintis „pilnu krūviu eiti valdybos pirmininko, vyriausiojo vykdomojo pareigūno ir Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pirmininko pareigų“. „Neįmanoma suspėti visur viską gerai padaryti ir dar pabūti su šeima, todėl pasirinkau šeimą ir Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pirmininko pareigas“, – Lietuvos radijui aiškino R. Juozaitis.

REKLAMA

Nutraukti valdybos nario ir vyriausiojo vykdomojo pareigūno sutartis šalių susitarimu „Leo LT“ vadovas prašo nuo spalio 24 d.

R. Juozaitis lrt.lt sakė nežinantis, kas jį galėtų pakeisti pareigose.

„Tai penktadienį spręs Stebėtojų taryba“, – teigė jis.

Anot R. Juozaičio, taryba turėtų patvirtinti ir tai, kad kiti valdybos nariai liks savo pareigose.

„Išėjus valdybos pirmininkui, automatiškai turi atsistatydinti ir visa valdyba, tačiau aš tikiuosi, kad Stebėtojų taryba patvirtins tą pačią valdybą, tik pakeis pirmininką“, – sakė R. Juozaitis. 

REKLAMA
REKLAMA

R. Juozaitis „Leo.lt“ vadovu tapo nepaisant to, kad dar vasarą bendrovės pagrindinių savininkų - „Maximos“ šulai viešai ktitikavo jo vadovaujamą AB „Lietuvos energija“ (LE) dėl tariamo prorusiškumo ir stagnatoriškų veiklos metodų. Šia dingstimi ir nacionalinio investuotojo bendrovė buvo suformuota ne LE pagrindu, o įsteigiant patronuojančią įmonę.

Dar anksčiau savo įgaliojimus bendrovės valdyboje sustabdė buvęs ministro pirmininko patarėjas Saulius Spėčius. Taip jis buvo priverstas pasielgti po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino jį supainiojus viešuosius ir privačius interesus. Mat jis, patarinėdamas premjerui Gediminui Kirkilui, aktyviai dalyvavo derybose ir įstatymų bei sutarčių reglamentuojančių bendrovės veiklą, kūrime. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2008 metų gegužės 20 dieną įkurta „Leo LT“  yra nacionalinė elektros energetikos bendrovė, per savo antrines įmones valdanti pagrindinę Lietuvos elektros energetikos sistemos dalį – elektros energijos perdavimo ir skirstomuosius tinklus.

61,7 proc. „Leo LT“ akcijų valdo Lietuvos Respublikos Vyriausybė, 38,3 proc. – bendrovė „NDX Energija“.

Iki šių metų gegužės R. Juozaitis ėjo „Lietuvos energijos“ generalinio direktoriaus pareigas.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų