REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį vienas iš populiariausių turistinių vadovų leidėjų pasaulyje „Lonely planet“ paskelbė savo metinį „mėlynąjį sąrašą“ – įspūdingų vietų keliauti bibliją 2009 metais. Šįmet jis platus ir žadantis daug nuotykių. Keliautojams siūloma stebėti poliarines meškas Svalbarde, kopti į vulkanus Havajuose ar plaukti kajaku Čilėje. Apie pirmąsias penkias keliones skaitykite čia.

REKLAMA
REKLAMA

Nam Ha Laose

Kalnai, kriokliai ir didi plynaukštė kartu su 30 etninių grupių kultūra idealiai tinka ekožygiams. Kietakakčiai nuotykių ieškotojai gali bandyti dorotis su siurbėlėmis arba šlaunų skausmą keliančiais šlaitais tikrame džiunglių žygyje. O pradedantieji antropologai gali stebėti įvairias gentis etniniuose kaimeliuose.

REKLAMA





Didžioji sala Havajuose

Galbūt ši sala ir ne tokia kerinti kaip mažosios jos seserys, tačiau siūlo visus tropinius malonumus, lava besispjaudančius vulkanus ir yra ne tokia pilna žmonių ir pigesnė. Jūs galite gėrėtis žvaigždėmis nuo Mauna Kėjos, jodinėti žolingomis rančų žemėmis arba pakeliauti po lavos atliekas, kol akis į akį nesusidūrėte su magma. Taip pat galite puikiai įdegti juodo arba žalio smėlio paplūdimiuose.

REKLAMA
REKLAMA

San Andresas ir Providensija Kolumbijoje

Šios dvi didžiausios Karibų Kolumbijos archipelago salos yra kaip in ir jang. San Andresas siūlo išbandyti sunkiai išvažiuojamus dviračių takus, pasiplaukioti povandeniniais laivais ir pasivažinėti segvėjais. Providensija gali pasigirti svajingais jūros peizažais ir tikru salos svetingumu.

Svalbardas Norvegijoje

Stačios viršūnės, tamsūs fiordai, ledynai ir baltut baltutėlis sniegas. „Šaltasis krantas“ yra lyg Norvegijos koncentratas, tik dar šaltesnis, grynesnis, rečiau apgyvendintas, brangesnis ir 1000 kilometrų arčiau Šiaurės ašigalio. Tai vienintelė vieta Europoje, kur galima sutikti laisvėje klaidžiojančias poliarines meškas.





Junano provincija Kinijoje

Junanas - puikus kelionės tikslas Kinijoje. Ten galima gėrėtis sielą atgaivinančiais saulėlydžiais šalia garsiojo „Šuoliuojančio tigro“ slėnio bei saulėtekiais virš Juanjang ryžių terasų.

News Bridgepix nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų