REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiojo Teismo (AT) Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Jonas Prapiestis kreipėsi į generalinį prokurorą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo susidoroti su vienu Aukščiausiojo Teismo teisėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė AT, į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną J.Prapiestis kreipėsi penktadienį.

REKLAMA

J.Prapiestis BNS sakė, kad grasinimų jo skyriuje dirbantis teisėjas sulaukė laišku, atsiųstu elektroniniu paštu. Nors pats teisėjas neprašė skyriaus vadovo kreiptis į Generalinę prokuratūrą, J.Prapiestis tvirtino tai padaręs savo iniciatyva, nes pamanęs, kad grasinimai gali būti rimti.

„Laiške naudota terminija, kalba, kaip žmogaus, esančio nelaisvėje“, - sakė AT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas.

Anot jo, grasinimai susidoroti buvo pakankamai tiesūs. „Kaip jūs suprantate žodį „užlenkti“ jų kalba?“ - kalbėjo J.Prapiestis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis neatmetė galimybės, kad grasinimai yra susiję su teisėjo nagrinėta byla.

J.Prapiesčio teigimu, anksčiau irgi pasitaikydavo nemalonių, AT teisėjus šmeižiančių laiškų, bet šiuokart „nepanašu, kad laiško autorius juokavo“.

Skirti fizinę apsaugą AT teisėjui kol kas neprašoma. „Nemanau, kad esant šiuolaikinėms technologijoms fizinė apsauga būtų efektyvi, - svarstė J.Prapiestis. - Tačiau tikiuosi, kad jeigu pareigūnai sugebėjo išsiaiškinti, kas šmeižė čigonus, tai nustatys, kas grasino teisėjui“.

Be J.Prapiesčio AT Baudžiamųjų bylų skyriuje dirba 17 teisėjų. Tarp jų - ir buvęs generalinis prokuroras Antanas Klimavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų