REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konferencijoje „You Are in Control“, skirtoje muzikos industrijos metų išvadoms, paaiškėjo, kad naujausią grupės „Radiohead“ albumą „In Rainbows“ nupirko trys milijonai žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia suma virto parduoti egzemplioriai, nepranešama, bet teigiama, kad albumą pirko geriau, nei priešpaskutinį grupės darbą „Hail to the Thief“ (2003 m.), rašo „Rolling Stone“. Britų radijo stoties  XFM skaičiavimai rodo, kad praėjus vos dviem dienom po prekybos pradžios grupė galėjo užsidirbti apie penkis milijonus svarų.

REKLAMA

Reikia priminti, kad „Radiohead“ savo albumą pradėjo platinti jam skirtame tinklalapyje, iš kur kiekvienas norintis jį galėjo atsisiųsti nemokamai arba už savarankiškai skirtą kainą. Internete „In Rainbows“ atsirado 2007 metų spalio 10 dieną. Po dviejų mėnesių prieiga prie atsisiuntimo buvo uždaryta, o 2008 m. sausio 1-ą albumas CD pavidalu pasirodė parduotuvėse.

Leidinio „Variety“ duomenimis, tradiciškai išleistą albumą nusipirko 1,75 milijonai žmonių, o dar 100 000 pirkėjų įsigijo komplektą, kuriame buvo CD ir vinilinė plokštelė.

Taip pat pranešama, kad dauguma žmonių, atsisiuntę albumą iš tinklalapio, už jį nemokėjo. Paaiškėjo ir viena keista detalė – nors albumą buvo galima laisvai kopijuoti specialiame tinklalapyje, dauguma „Radiohead“ gerbėjų nusprendė albumu keistis nelegaliai, per apsikeitimo duomenimis tinklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų