REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos departamentas (PD) tvirtina Lietuvos olimpiniam sporto centrui perduosiantis visą sportininkų treniruotėms ir varžyboms būtiną turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak PD, ketvirtadienį susitikę policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis ir Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Mykolas Kačkanas pasiekė susitarimą dėl sporto bazės Trakuose.

REKLAMA

„Kūno kultūros ir sporto departamento prašymu, nuo 2009 m. sausio 1 d. Lietuvos policijos mokymo centras Kūno kultūros ir sporto departamentui perduoda visą su sporto reikmėmis susijusį turtą ir pastatus: didžiąją dalį žemės ploto, pastatą-techninį elingą, pastatą-bokštelį, prieplauką, krantines, irklavimo trasas, sporto sales bei dar 20 įvairių patalpų“, – pažymima PD pranešime.

Lietuvos policijos mokymo centras esą pasilieka tik mokymo auditorijas ir bendrabutį, kuriame apsistoja į mokymus atvykstantys vidaus reikalų sistemos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, iki sausio 1 dienos, kol bus parengti turto perdavimui būtini dokumentai, Lietuvos policijos mokymo centras įsipareigoja neatlygintinai saugoti bei prižiūrėti visą sportininkams perduodamą turtą bei patalpas.

Taip pat pažymima, kad artimiausiu metu Policijos departamentas bei Kūno kultūros ir sporto departamentas planuoja pasirašyti susitarimą, pagal kurį Lietuvos policijos mokymo centras įsipareigos, esant būtinybei, suteikti gyvenamąsias patalpas sportininkams, o Kūno kultūros ir sporto departamentas įsipareigos, esant būtinybei, suteikti Lietuvos policijos mokymo centrui su sporto reikmėmis susijusį turtą ir pastatus. Pranešama, kad manai turėtų vyksti pagal faktines, o ne komercines sąnaudas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant susitarimo, Trakų savivaldybė per Lietuvos irklavimo federaciją išplatino pranešimą, kad penktadienio rytą irklavimo bazėje bus rengiamas piketas „Tylos akcija Trakuose“. Irklavimo federacijos prezidentas Artūras Jukna BNS negalėjo įvardyti, kuo irkluotojai nepatenkinti.

„Tarp kitko, akciją rengiame visiškai ne mes. Į tą akciją mes tik esame pakviesti. Jie tik paprašė mūsų paanonsuoti ir patiems atvykti. Ją organizuoja Trakų savivaldybė, kas įdomiausia“, – sakė A.Jukna.

Paklaustas, kaip vertina pasiektą susitarimą, jis aiškino, kad tai „geriau, nei nieko“. Tačiau aiškino dėl pasiekto susitarimo neketinantis atsisakyti dalyvavimo akcijoje.

REKLAMA

„Galų gale mes tą pažadėjome merui. Buvo pats meras, vaikščiojo po Sporto departamentą, kur yra mūsų federacijos būstinė“, – BNS sakė A.Jukna.

Trakų rajono meras Edmundas Zenonas Malūkas savo ruožtu BNS aiškino, kad piketas rengiamas siekiant sustabdyti "policijos apetitą ir siekius uzurpuoti sporto bazę".

„Tik tada, kai mes pradėjome kalbėti, jie suskubo siūlyti taikytis ir dalintis. Visa bazė paruošta, kam reikia ją griauti, kam parūpo privatizuoti tokį skanų kąsnelį. Ką darys Trakai, turėdami kurorto statusą be šitos bazės? Kam to reikia policijai, jei dar sovietmečiu viskas buvo sukurta sportui?“, – klausė meras, nenorėjęs gilintis į ketvirtadienį pasiektą susitarimą.

Jo teigimu, šiuo metu priskaičiuoja 250 tūkst. litų bazės skola „yra niekas“.

REKLAMA

„Tegu priima mūsų savivaldybę į dalininkus ir mes padengsime šitą skolą. Ir būsime šeimininkai“, – sakė E.Z.Malūkas.

Trečiadienį dienraštis “Lietuvos rytas“ paskelbė, kad irklavimo bazę Trakuose perleidus policininkų treniruotėms iš jos išgujami iki šiol ten sportavę olimpiečiai. Pasak dienraščio, už užrakintų elingų durų lieka ne tik pradedančių sportininkų, bet ir Lietuvos irklavimo rinktinės sportiniai laivai. PD tai pavadino „klaidinga informacija“.

Policija teigia, „kad 2001 metais, deklaruojant didelius siekius plėtoti VRM sistemos pareigūnų kvalifikacijos kėlimo procesą, profesinį mokymą, sveikatingumą, pareigūnų reabilitaciją ir irklavimo sportą“, vietoj Policijos departamento Mokymo centro Trakų filialo buvo įsteigta viešoji įstaiga Trakų nacionalinis sporto ir sveikatingumo centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minėtos įstaigos steigėjais tapo Vidaus reikalų ministerija, Policijos departamentas, Lietuvos policijos mokymo centras, Kūno kultūros ir sporto departamentas, Lietuvos irklavimo federacija ir Lietuvos irklavimo klubo fondas.

Pastebima, kad neskyrus lėšų šiai įstaigai išlaikyti, 2008 metų spalio 9 dieną vykusiame dalininkų susirinkime vienbalsiai konstatuotas jos bankrotas.

PD taip pat aiškina, kad Olimpiniam sporto centrui perdavus treniruotėms ir varžyboms reikalingą turtą, Lietuvos policijos mokymo centrui liks „minimali infrastruktūros dalis, būtina vykdyti vidaus reikalų sistemos darbuotojų mokymus ir keliant jų kvalifikaciją“.

REKLAMA

Trakų bazė – tik vienas iš daugybės sovietmečiu veikusios „Dinamo“ sporto draugijos sporto objektų, kurie 1992 metais Gedimino Vagnoriaus vadovaujamos Vyriausybės nutarimu buvo perduoti Lietuvos vidaus reikalų sistemai.

Nutarime pažymėta, kad šis turtas sukurtas valstybės lėšomis ir turi būti panaudotas sporto klubų veiklai, aukšto meistriškumo sportininkams ugdyti, vaikų ir paauglių, esančių nepilnamečių įskaitoje, užimtumui.

Tačiau beveik visi perimti objektai arba sunaikinti kaip sporto objektai, arba naudojami policijos pareigūnų fiziniam ir profesiniam rengimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų