• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkių procentų rinkėjų balsų daugiamandatėje apygardoje nesurinkusios ir į Seimą nepatekusios partijos „Frontas“ vadovas Algirdas Paleckis rinkimų rezultatus vertino teigiamai, tvirtindamas, kad prieš pusmetį įkurta partija rado savo vietą Lietuvos politinėje arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes esame Lietuvos politiniame peizaže, galbūt ne tokiame, kokiame tikėjomės, tačiau su trimis ir daugiau procento užimame normalią nišą mūsų politiniame gyvenime“, - pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė „Fronto“ vadovas.

Vertindamas partijos pasirodymą rinkimuose, A.Paleckis džiaugėsi, jog „Frontas“ „pateko į antrą lygą“, tai yra tarp partijų, kurios surinko nuo 3 iki 6 proc. balsų.

REKLAMA

Politikas teigė, jog partija dabar rengsis kitąmet vyksiantiems Europos Parlamento ir prezidento rinkimams, tvirtindamas, kad šiais klausimais bus bendradarbiaujama su Socialdemokratų sąjunga.

Kurias partijas palaikys antrajame Seimo rinkimų ture, anot A.Paleckio, „Frontas“ dar nėra neapsisprendęs.

„Fronto“ vadovas apgailestavo, kad nepavyko referendumas dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo. Pasak jo, dėl tokio rezultato yra kaltas įstatymų griežtumas ir „aukšta balsuojančiųjų kartelė“.

REKLAMA
REKLAMA

Suskaičiavus rinkėjų balsus 1929 rinkimų apylinkėse iš 2034, „Fronto“ partija surinko 3,22 proc rinkėjų balsų. Tam, kad gautų vietų Seime, partija turi įveikti 5 proc. barjerą.

„Frontas“ įsisteigė gegužės 24 dieną, oficialiai partija tapo liepos 1 dieną, kai buvo įregistruotas Registrų centre. Maždaug ketvirtadalis partijos steigėjų yra buvę socialdemokratai, įskaitant A.Paleckį, kuris iš premjero Gedimino Kirkilo vadovaujamos partijos buvo pašalintas po to, kai burnojo prieš „Leo LT“.

Kol kas Seimo rinkimuose pirmauja konservatoriai, surinkę 19,27 proc. balsų (18 mandatų). Antrą vietą užima pramogų verslo atstovų sukurta Tautos prisikėlimo partija. Jai sekmadienį per Seimo rinkimus balsus atidavė 15,27 proc. žmonių (15 mandatų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, į rinkimus ir referendumą atėjo 1,039 mln. arba 47,61 proc. rinkimo teisė turinčių šalies gyventojų. Tam, kad referendumas būtų įvykęs, balsuoti turėjo daugiau nei 50 proc. piliečių.

Dauguma dalyvavusiųjų referendume pasisakė už Ignalinos jėgainės veiklos pratęsimą.

Antrasis Seimo rinkimų turas, kuriame susirungs kandidatai vienmandatėse apygardose, įvyks spalio 26 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų