REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Intel“ remiama bendrovė „ZPower“ ruošiasi pirmoji pateikti alternatyvą plačiai paplitusioms ličio jonų baterijoms. 2009 m. nešiojamuosius kompiuterius su naujo tipo baterijomis rinkai pasiūlys vienas gerai žinomas jų gamintojas, praneša „ZDNet“.

REKLAMA
REKLAMA

„ZPower“ baterijose naudojama sidabro ir cinko technologija, kuri 40 proc. prailgina veikimo laiką lyginant su įprastinėmis ličio jonų baterijomis. Be to, pasak bendrovės atstovų, 95 proc. naujųjų baterijų komponentų tinka perdirbti.

REKLAMA

Sidabro ir cinko baterijos prieš kelis dešimtmečius buvo sukurtos aviacijos poreikiams, jos buvo naudojamos „Apollo“ kosminiuose laisvuose ir „Alfa“ klasės JAV povandeniniuose laivuose.

Dėl didelės sidabro kainos masinėje rinkoje jos nepaplito, išskyrus vadinamąsias „tabletes“ – mažas laikrodžiuose naudojamas baterijas.

„ZPower“ teigia nešiojamiesiems kompiuteriams skirtų tokių baterijų kainą galėjusi sumažinti dėl efektyvaus jų perdirbimo: didžioji dalis naujoms baterijoms gaminti reikalingų medžiagų bus gaunama iš superkamų nebenaudojamų, o tai leis atpiginti gamybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų