REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotojas Darius Jurgelevičius vyks dirbti į Europos Sąjungos (ES) stebėtojų misiją Gruzijoje.

REKLAMA
REKLAMA

VSD generalinis direktorius Povilas Malakauskas BNS pranešė, kad D.Jurgelevičius „praėjo ES atranką“ ir į misiją vyks, kaip Saugumo departamento atstovas.

REKLAMA

Diplomatinį rangą turintis D.Jurgelevičius į VSD atėjo dirbti iš Užsienio reikalų ministerijos.

Į ES stebėsenos misiją Gruzijoje jau yra išvykusi penkių Lietuvos stebėtojų grupė – Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos, Užsienio reikalų ministerijos ir Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Lietuvos stebėtojai, kuriems Lietuvos kariuomenė suteikė šarvuotą automobilį, kartu su kitų ES šalių atstovais stebi, analizuoja ir informuoja apie esamą situaciją Gruzijoje, apie tai, kaip laikomasi ES pasiūlyto taikos plano, įskaitant Rusijos karinių pajėgų išvedimą iš Gruzijos

REKLAMA
REKLAMA

ES stebėsenos misija Gruzijoje įsteigta rugsėjo 15 dieną. Oficialiai misija veiklą pradėjo spalio 1 dieną. Misijoje dirba daugiau kaip 200 stebėtojų iš ES šalių.

Gruzija ir Rusija jau daugiau nei dešimtmetį nesutaria dėl Gruzijai priklausančių separatistinių teritorijų – Pietų Osetijos ir Abchazijos – kontrolės. Rusija taip pat priešinasi Gruzijos siekiui tapti NATO nare. Šis konfliktas kulminaciją pasiekė rugpjūčio pradžioje, kai Pietų Osetijoje prasidėjo kariniai veiksmai, kurie netrukus apėmė ir kitus Gruzijos regionus. Pietų Osetija ir Abchazija pasiskelbė nepriklausomomis, tačiau jų nepriklausomybę pripažino tik Rusija ir Nikaragva.

ES diplomatinėmis pastangomis rugpjūčio 12 dieną pasiektas šešių punktų taikos susitarimas išlieka situacijos Gruzijoje stabilizavimo pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų