REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos prokuratūra siekia, kad buvusios vasaros stovyklos Alsėdžiuose (Plungės r.) vadovai - 32 metų viršininkė Jurga Metrikienė, 31 metų komendantas Kęstutis Mockus ir buvęs Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės vadas Jonas Žvirblis būtų pripažinti kaltais dėl dviejų merginų žūties.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apygardos prokuratūra Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) apskundė šių metų liepos 10 d. priimtą Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį, kuriuo J.Metrikienė ir K.Mockus buvo išteisinti.

REKLAMA

Plungės rajono apylinkės teismas šių metų kovo 21 d. pripažino, kad dėl šių žmonių kaltės 2005 m. birželio 24 d. nuskendo dvi mergaitės, dalyvavusios vaikų vasaros stovykloje Plungės rajone, Alsėdžiuose. J.Metrikienė ir K.Mockus nuteisti vieneriems metams ir dviem mėnesiams laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant 2 metams. J.Žvirblis buvo išteisintas.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas savo išteisinamuoju nuosprendžiu konstatavo, jog devyniolikmetė Viktorija Adačkutė ir šešiolikmetė Vilma Budreckytė nuskendo ne dėl to, kad stovyklos vadovai netinkamai atliko savo pareigas, o dėl pačių stovyklautojų nedrausmingumo.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, nesutinkanti su šiuo teismo sprendimu. Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius kasaciniame skunde nurodė, kad apeliacinės instancijos teismas netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą ir padarė esminius baudžiamojo proceso kodekso pažeidimus.

Mobiliąją vaikų vasaros stovyklą 2005 m. birželio 19-25 dienomis Alsėdžiuose organizavo Lietuvos šaulių sąjungos Telšių apskrities šaulių rinktinė.

2005-ųjų birželio 24-ąją į žygį, per kurį stovyklautojų būrį išvedė tokie patys, tegul ir pilnamečiai, stovyklautojai - aštuoniolikmetis ir devyniolikmetis vaikinai. Jie į žygį ėjo be vyresniųjų vadovų, iš anksto neapžiūrėję trasos, t.y. tinkamai tam nepasiruošę. Stovyklautojų kelyje pasitaikė tvenkinys. Brisdami jo pakraščiu, vaikai priėjo į vandenį įvirtusį medį, tačiau užuot jį perlipę, kaip patarė jų laikinieji vadovai, nusprendė jį apiplaukti ir kai kurie iš jų pradėjo skęsti. Dviejų mergaičių stovyklautojams išgelbėti nepavyko.

Kasaciniame skunde teigiama, jog ir stovyklos viršininkė, ir komendantas, ir Telšių apskrities šaulių rinktinės vadas, būdami valstybės tarnautojams prilygintais asmenimis, buvo atsakingi už Alsėdžių vaikų vasaros stovyklos stovyklautojų saugumą, todėl turėjo užtikrinti, kad stovykloje neatsitiktų nelaimingų atsitikimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų