REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos futbolą ir toliau persekioja skandalų šleifas - pirmadienį šios šalies Olimpinio komiteto arbitražo teismas sustabdė Lenkijos futbolo sąjungos (PZPN) veiklą ir nušalino jos vadovybę su sąjungos prezidentu Michalu Listkiewicziumi priešakyje.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto ir turizmo ministras Miroslavas Drzewieckis laikinuoju PZPN vadovu paskyrė Robertą Zawlockį, anksčiau ėjusį PZPN drausmės komiteto pirmininko pavaduotojo pareigas.

REKLAMA

Lenkijos naujienų agentūra PAP teigia, jog toks sprendimas buvo priimtas dėl įtarimų korupcija futbolo sąjungos vadovams bei jų nesugebėjimo išguiti šį reiškinį iš šalies futbolo.

Praėjusiais metais įtarimai finansinėmis machinacijomis buvo pateikti maždaug 20-čiai Lenkijos klubų, taip pat įvairiems žaidėjams bei teisėjams. Vien po 2007/2008 metų sezono iš aukščiausiosios Lenkijos futbolo lygos buvo pašalinti net 4 klubai - Grodzisko „Dyskobolia“, Liublino „Zaglebie“ (žaidė Vidas Alunderis), Kielcų „Korona“ (Andrius Skerla) ir Lodzės „Widzew“ (Mindaugas Panka).

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas neaišku, kokio sprendimo imsis Europos futbolo federacijų sąjunga (UEFA). Savo poziciją ir rekomendacijas aukštesnei instancijai - Tarptautinei futbolo asociacijų federacijai (FIFA) ji ketina išdėstyti artimiausiu metu.

Likimo ironija - šis skandalas kaimyninės šalies futbolą supurto prabėgus vos kelioms dienoms po to, kai UEFA prezidentas Michelis Platini oficialiai paskelbė, kad 2012 m. Europos futbolo čempionatas tikrai įvyks Lenkijoje ir Ukrainoje, kaip ir buvo numatyta. Anksčiau šios šalys sulaukdavo nemažai kritikos strėlių dėl stringančio pasirengimo būsimai futbolo šventei: prastos susisiekimo infrastruktūros, geros kokybės viešbučių stygiaus ir apmirusio stadionų atnaujinimo proceso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad ir koks būtų UEFA bei FIFA sprendimas PZPN atžvilgiu, teigiama, kad tai nepalies Lenkijos futbolo rinktinės. Kitaip tariant, olando Leo Beenhakkerio vadovaujama rinktinė sankcijų nesusilauks, tad ji galės toliau netrukdoma kovoti dėl kelialapio į 2010-ųjų pasaulio čempionatą.

FIFA ir UEFA reakcijos ilgai laukti neteko. Jau vakar jos pareiškė nepripažįstančios nei Arbitražo teismo sprendimo, nei PZPN administratoriaus paskyrimo. Teisėtu šalies futbolo sąjungos vadovu jos ir toliau laikys Michalą Listkiewiczių, jis - vienintelis gali oficialiai atstovauti Lenkijai tarptautiniu lygiu. Tai teigiama antradienį paskelbtame bendrame FIFA bei UEFA pareiškime.

FIFA ir UEFA nedelsdamos ketina pradėti konsultacijas dėl veiksmų, kurių reikėtų imtis susidarius dabartinei situacijai PZPN bei spendžiant Lenkijos futbolo ateitį. Situacijos sprendimo variantai bus pateikti FIFA vykdomajam komitetui, kuris Ciuriche posėdžiaus spalio 23-24 dienomis.



Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų