REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Gediminas Černiauskas, atsakinėdamas į LSDP informacijos centro klausimus,  kalbėjo apie vaikų sveikatos stiprinimą Lietuvoje, lėšų panaudojimą ir paskirstymą pagal prioritetines sritis bei gydytojų emigracijos problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie ypatingai svarbią problemą –  vaikų sveikatą Lietuvoje, G. Černiauskas tikino, kad yra dirbama su programomis, kurios padėtų gerinti ir stiprinti vaikų sveikatą Lietuvoje. “Mūsų tikslas yra vienas, kad vaikai būtų saugesni ir sveikesni, - teigė jis. - Kad užaugintume gausesnę ir sveikesnę kartą.“ Ministras pasidžiaugė gerėjančia demografine padėtimi Lietuvoje ir su tuo susijusiomis programomis, kurios leis renovuoti visus akušerijos skyrius šalyje. Pasak jo, daug dirbama kartu su Švietimo ir mokslo ministerija stiprinant vaikų sveikatos kultūrą. Kartu su Susisiekimo ministerija siekiama užtikrinti vaikų saugumą kelyje.

REKLAMA

Paklaustas, kaip bus skirstomos kitiems metams numatytos lėšos sveikatos apsaugos sistemai, G. Černiauskas teigė, kad jau yra apsispręsta dėl prioritetų, kurie artimiausiu metu bus tvirtinami vyriausybėje. Pagrindinėmis kryptimis jis įvardino kainų augimo keliamų iššūkių atlaikymą. Kita numatyta kryptis – darbo užmokesčio didinimo politikos tęsimas.

Pasak Sveikatos apsaugos ministro, ateityje Lietuvoje gydytojų tikrai užteks. „Lietuvos gydytojams patriotizmo užtenka, palyginti nedaug žmonių apsisprendžia važiuoti į užsienį, - sakė jis. - Aš esu įsitikinęs, kad krizės šioje srityje tikrai nebus.“ Pasak jo, problemų yra, tačiau jos yra sprendžiamos. „Manau, kad Lietuva medikams taps ne tik gimtine, tačiau ir ta vieta, kur galima ir reikia dirbti“, - tikino G. Černiauskas.

Visą interviu su G. Černiausku galima pažiūrėti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų