• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai D. Britanijoje buvo išleistas „Debretto vadovas šiuolaikiniams džentelmenams („The Debrett‘s Guide for the Modern Gentleman“),  kuriame įsimylėjusiems vyrams aiškinama, kaip reikėtų elgtis su damomis, pradedant pirmuoju pasimatymu ir baigiant vestuvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant lygių galimybių, džentelmeniškumas vis dar gyvas ir tikrai padeda atkreipti patikusios moters dėmesį“, - rašoma knygoje.

REKLAMA

Vadove pateikiama daugybė naudingų patarimų, tai tiesiog detali instrukcija, norintiems užkariauti moters širdį ir užmegzti su ja rimtus santykius.

Pavyzdžiui, knygoje patariama palaikyti duris moteriai įeinant ar išeinant bei apmokėti vakarienę. Tačiau, kaip pažymima vadove, užleisti vietos visuomeniniame transporte patikusiai damai nėra būtina (išimtis, jeigu vyrui krito į akį nėščia ar pagyvenusi moteris).

Pokalbio metu džentelmenas turi stengtis, kad būtų išlaikyta pusiausvyra tarp kalbėjimo ir pašnekovės išklausymo, bei vengti temų, kurios yra „tikros aistros žudikės“, t. y. pinigai, ligos, mirtis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmo pasimatymo metu patariama papietauti su išrinktąja arba išgerti po taurę vyno, taip pat nepagailėti komplimentų. Jei reikalai klostosi gerai, patariama pabučiuoti moterį, tačiau stengtis ją nusitempti į lovą nereikėtų (nebent dama pati to prašo).

Vyras, kuris susitikinėja su vieniša mama, paliktų gerą įspūdį, jei pasimatymo metu daug dėmesio skirtų jos mažyliui. „Aklo pasimatymo“ reikėtų vengti, tačiau jei toks susitikimas vis dėlto įvyko, vyras turi išgerti su moterimi bent porą taurelių, kitu atveju jo pernelyg ankstyvas pasišalinimas atrodys įžeidžiantis ir nedžentelmeniškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bandant susipažinti internete reikia atsisakyti pagundos pajuokauti su savo profilio nuotrauka. Galima parinkti pačią gražiausią savo fotografiją, tačiau būtina, kad vaizdas joje atitiktų realybę.

Reikia atminti, kad pokalbių svetainėje akių kontaktas ir geras humoras neįmanomas.

Kalbant apie apatinius drabužius, vyras visuomet turėtų pirkti tai, kas patinka jai.

Gėlės yra nuostabi dovana, tačiau čia taip pat yra tam tikrų niuansų. Netinkamo dydžio ir kompozicijos skirtingų gėlių puokštė gali atrodyti pernelyg pigiai. Reikėtų nepirkti gėlių prekybos centruose ar internete bei vengti „mirties bučinio“ - puokščių iš gvazdikų ir chrizantemų.

REKLAMA

Prieš įsileidžiant damą į miegamąjį patariama iš pradžių apsidaryti, ar viskas yra tvarkinga, ar apatiniai drabužiai nesimėto ant grindų, o mėgstami žurnalai – labiausiai matomose vietose.

„Taigi, viskas einasi gerai, ir būtų laikas pasiūlyti savo ranką ir širdį. Laikas, vieta ir intymumas - visu tuo turite pasirūpinti“, - rašoma vadove. - Priklaupkite ant vieno kelio, kad prisiektumėte jai meilę (o jeigu jos akyse pamatysite išgąstį ar siaubą, visuomet galėsite apsimesti, kad tiesiog norėjote užsirišti bato raištelį)“.

Jei nutinka katastrofa, ir ji atsako „ne“, išmintingasis vadovas džentelmenams pataria išlaikyti savo orumą ir nekeliaklupsčiauti, o tiesiog patobulinti savo charakterį ar pasistengti pakeisti jos nuomonę.

Šaltinis: „The Telegraph“

„News Bridgepix“ nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų