REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irane pradėtos pardavinėti lėlės Sara ir Dara - musulmoniškas Barbės ir Keno analogas, rašo „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Lėles - dvynius Sarą ir Darą sukūręs Irano intelektualinio vaikų ir jaunimo lavinimo institutas tokiu būdu siekia atsverti neigiamą amerikietiškos Barbės įtaką, kurią patiria mažieji musulmonai. Šios lėlės taip pat turi padėti populiarinti islamo vertybes.

REKLAMA

Prieš pasirodydamos parduotuvių lentynose lėlės Sara ir Dara pateko į mokyklinių vadovėlių puslapius, kad vaikai iš anksto prie jų priprastų ir pamiltų. Lėlės kainuoja trečdaliu pigiau nei amerikietiškieji Barbė ir Kenas - apie 7 dolerius, ir parduodamos rinkinyje kartu su jų gyvenimo vaizdo istorijomis.

Pagal lėlių autorių sukurtą scenarijų, Sara ir Dara yra aštuonerių metų amžiaus, jos kukliai apsirengusios, visada padeda viena kitai ir klausia savo mylinčių tėvų patarimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nors, pagal islamo įstatymus, būdama aštuonerių metų amžiaus Sara dar gali viešose vietose pasirodyti nepridengtu veidu, gamintojai rinkinyje parduoda ir lėlytei skirtą baltą galvos apdangalą.

Sara ir Dara – ne pirmas bandymas išstumti Barbę iš musulmoniškų šalių rinkos. 2003 metais Egipte pasirodė pagal tos šalies tradicijas apsirengusi lėlė Fulla. Be drabužių rinkinyje su lėle parduodamas ir rožinis kilimėlis kasdienei maldai.

Skelbiama, kad Fulla yra itin populiari šioje šalyje, o jos vienetų parduodama daugiau nei Barbės.

Barbė ir Fulla, „News Bridgepix“ nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų