REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje gali būti pavojinga net nešioti žmonėms rinkimų biuletenius. Tuo įsitikino Birštono miesto rinkimų apylinkės komisijos narė Birutė Dagienė. Ją kumščiais užpuolė ir pažymėjimą sudegino neblaivi moteris, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Konfliktas dėl nieko

Incidentas Birštono miesto teritorijoje kilo sekmadienio vakarą. B.Dagienė „Respublikai“ pasakojo atvažiavusi prie Verkmės gatvės 2-ojo namo, kur savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs Vytas J.

REKLAMA

Kieme, pasak komisijos narės, sėdėjo ir brendį ragavo vyras ir moteris. Prisistačiusi B.Dagienė paklausė, kur galėtų rasti Vytą J. „Moteris pasakė esanti jo žmona ir pareikalavo parodyti pažymėjimą. Kai parodžiau, ji pagriebė dokumentą ir pareiškė negalinti nustatyti tapatybės, nes jame nėra nuotraukos“, – sakė B.Dagienė.

Komisijos narės bandymai geruoju išsiaiškinti baigėsi nesėkme. Pasak jos, akivaizdžiai neblaivi, agresyviai nusiteikusi moteris ėmė tyčiotis, pareiškė pažymėjimą sudeginsianti. „Uždegė žiebtuvėlį, bet vyras suskubo ją sulaikyti“, – teigė B.Dagienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet ji paprašė dokumentą grąžinti. „Sakiau, atiduokite ir aš išeinu. Tą patį sakė ir vyras, tačiau ji neklausė. Pasakiau, kad turėsiu iškviesti policiją. Tada ji, matyt, supykusi, prikišo degantį žiebtuvėlį prie pažymėjimo ir jį sudegino“, – kalbėjo B.Dagienė.

Moteris paskambino į policiją. Laukti pareigūnų nutarė prie kiek toliau pastatyto savo automobilio. Tačiau girta moteris ją atsivijo ir puolė.

„Pradėjo smaugti, daužyti. Sakyčiau, stipri tokia moteris. Gerai, kad vyras ją atitraukė“, – pasakojo B.Dagienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma asmenybė

Atvykę policininkai išsivežė smurtautoją į komisariatą. Ten nustatyta, kad komisijos narės užpuolikė – netoliese gyvenanti Snieguolė Paulauskienė (gim. 1969 m.). „Buvo patikrintas jos girtumas. Į alkoholio tikrintuvą ji pripūtė beveik dvi promiles“, – prisiminė B.Dagienė.

Jos žodžiais, S.Paulauskienė nenurimo ir policijoje. Grasino sužinoti, kur gyvena pareiškimą dėl užpuolimo parašiusi komisijos narė, su ja susidoroti. „Pirmus metus dirbu – ir čia toks krikštas. Bet nieko nepadarysi, reikia dirbti toliau“, – sakė B.Dagienė.

REKLAMA

Birštono rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Rolandas Stiklius „Respublikai“ patvirtino, kad incidentas užfiksuotas, B.Dagienės pareiškimas gautas. Pasak pareigūno, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl komisijos narės įžeidimo ir dokumento sunaikinimo.

Birštono policijai S.Paulauskienė žinoma kaip konfliktiška asmenybė. Anksčiau moteris buvo sulaikyta neblaivi vairuojanti automobilį. Pareigūnų teigimu, tąkart ji irgi aktyviai reiškė nepasitenkinimą.

Tomas Beržinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų