REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto politikai nusprendė, kad kitą savaitę vyksiančiame uostamiesčio Tarybos posėdyje bus viešai svarstomas nutarimo projektas dėl sąlygų koncesijos sutarčiai, pagal kurią būtų parenkamas universalios sporto arenos Klaipėdoje projekto įgyvendintojas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai vyko debatai, ar tokio klausimo svarstymas turi būti slaptas. Visgi nutarta pasitikėti Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Kristinos Vintilaitės tvirtinimu, kad klausimas - viešas.

REKLAMA

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius šią savaitę lankėsi Vyriausybėje ir dar kartą girdėjo pažadus apie reikiamų pinigų skyrimą bei patikinimą - Klaipėdos arena bus įtraukta į nacionalinės svarbos objektų sąrašą.

„Vyriausybėje šiek tiek blaškomasi. Pradžioje klausė, ko mums reikia: ar pinigų, ar statuso suteikimo. Atsakiau, kad nesvarbu, mums reikia pinigų, kad objektas būtų pastatytas. Dabar jau teigiama, kad būtinas statusas“, - vakar sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

20 tūkst. kv. m ploto savo forma katamaraną priminsiančioje Klaipėdos universalioje arenoje koncertų metu tilptų iki 7 450, varžybų metu - iki 5 486 žiūrovų.

Iki 40 mln. litų arenos statybai planuojama gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, dar iki 30 mln. litų - iš Valstybės investicijų programos. Bus ieškoma ir papildomo finansavimo šaltinių. Kiek kainuos arena, kol kas nežinoma, tačiau spėjama, kad apie 100 mln. litų.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų