• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 19 dieną  TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius ir Seimo narys Edmundas Pupinis susitiko su Lietuvos darbo federacijos (LDF) atstovais. Diskusijos tema: socialinė politika, darbo santykiai, profsąjungų veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos pirmininkas A. Kubilius LDF nariams pristatė pagrindines TS-LKD programines nuostatas, akcentuodamas socialinio dialogo ir pilietinės visuomenės harmoningą plėtrą. Taip pat buvo pristatytos kompleksinės priemonės, mažinančios socialinę atskirtį, gerinančios darbo santykius, stiprinančios Trišalės tarybos veiklos efektyvumą.

REKLAMA

„Skatinsime ir kursime mechanizmus konsensui ir tarpusavio pasitikėjimui svarbiausiais strateginiais klausimais surasti ir puoselėti. Neišradinėsime dviračio: airių pavyzdžiu įkursime Nacionalinę ekonomikos ir socialinę tarybą, kuri svarstytų ir patartų Vyriausybei svarbiausiais ekonominės ir socialinės politikos klausimais. Darbo santykių laisvumo mokysimės iš danų,” - pažymėjo A.Kubilius.

Pasak LDF pirmininko Vydo Puskepalio, jų darbo federacija, propaguoja krikščioniškas vertybes ir yra asocijuotas narys net penkiose pasaulinėse profsąjungų organizacijose. „Mums imponuoja TS-LKD programinės nuostatos. Todėl artimiausiu metu norėtume pasirašyti su jūsų partija bendradarbiavimo sutartį dėl socialinės partnerystės. Mums labai svarbu būti išgirstiems tiek Vyriausybėje, tiek Seime, ypač kai rengiamos įstatymų pataisos darbo santykių, ekonomikos bei socialinės politikos srityse”, - sakė LDF pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, LDF atstovai išsakė savo susirūpinimą dėl vis aštrėjančių Lietuvos pašto problemų, Lietuvos geležinkelio ateities perspektyvų, naftininkų skolų grąžinimo geležinkeliečiams bei vėl pasigirdusių gandų dėl geležinkelių privatizavimo ir kt. Profsąjungiečiai padėkojo TS-LKD partijai ir asmeniškai A. Kubiliui už svarų ir savalaikį Lietuvos mokytojų palaikymą.

TS-LKD tęsia intensyvų susitikimų ciklą su įvairiomis Lietuvos visuomenės bei interesų grupėmis. Jau įvyko turiningos diskusijos su įvairiomis verslo, pramonės, pilietinėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, akademinės bendruomenės atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų