• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos socialistų partijos pirmininkas, buvęs Danijos premjeras Poulas Nyrupas Rasmussenas spaudos konferencijoje Seime tvirtino tikįs, kad Lietuvos Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas savo valstybę veda teisingu keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Prisiminęs savo devynerių metų vadovavimo vyriausybei patirtį jis teigė, kad tik turint teisingą mokesčių sistemą galima užtikrinti gerovę valstybei. „Negalima užtiktinti, kad gydytojai ar slaugės, gaunantys tokius atlyginimus neišvažiuiotų į kirtas Eurpos valstybes, - sakė P. N. Rasmussenas. - Be teisingos mokesčių sistemos negalima užtikrinti protingos socialinės politikos pensininkams ir minimalią algą uždirbantiems žmonėms“.

REKLAMA

„Jūs turėtumete vertinti politikus pagal tai, ar jie vykdo tai, ką žada“, - teigė buvęs Danijos premjeras. Jo nuomone, Lietuvos socialdemokratų vizija Lietuvoje yra reali, teisinga ir naudinga Lietuvos žmonėms. Todėl ir kitoje kadencijoje Ministru Pirmininku jis norėtų matyti Gediminą Kirkilą.

Visa Poulo Nyrupo Rasmusseno, kalba pasakyta 2008 m. rugsėjo 11 d. LR Seime:

„Noriu pasakyti žiniasklaidai, jog labai tvirtai jaučiu, kad Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas veda jūsų valstybę teisinga kryptimi. Leiskite man paaiškinti, kodėl esu tuo įsitikinęs. Turiu ilgametę patirtį būnant Danijos Ministru Pirmininku. Neturint teisingos mokesčių sistemos negalima sukurti gerovės valstybei. Negalima užtikrinti, kad gydytojai ar slaugės gaunantys tokius atlyginimus, neišvažiuotų dirbti į kitas Europos valstybes. Mokytojams taip pat turi būti suteikiamos tokios darbo sąlygos ir atlyginimai, kad vaikus mokytų kvalifikuoti specialistai. Be teisingos mokesčių sistemos negalima užtikrinti protingos socialinės politikos pensininkams ir minimalią algą uždirbantiems žmonėms. Visa tai yra neįmanoma be teisingos mokesčių sistemos. Mes turime seną patarlę, kad pinigų negali būti daugiau nei surenkama į valstybės biudžetą.

Pasižiūrėkime į Daniją, Švediją, Norvegiją, Suomiją ir  pamatysime, kad mes turime teisingą mokesčių sistemą. Nors ir  turime progresinius mokesčius, tačiau taip pat turime labai stiprią konkurenciją. Danija gyvenimo lygio kokybe yra viena iš trijų pirmaujančių valstybių pasaulyje. Mūsų nedarbo lygis sumažėjo iki 1,2 %. Mes diegiame naujausias technologijas, pritraukiame dideles investicijas. Aš, kaip Europos socialistų partijos Prezidentas ir devynerius metus buvęs Ministras Pirmininkas savo šalyje, tvirtai galiu rekomenduoti tokį kelią, kuriuo eina Gediminas Kirkilas ir pagirti  jo darbą. Jis jau įrodė, kad jo vadovaujama Vyriausybė eina teisingu keliu. Kas buvo pažadėta prieš ketverius metus, viskas pilnai arba beveik pilnai įvykdyta. Taigi, Jūs turėtumėte vertinti politikus pagal tai, ar jie vykdo tai, ką žada. Atsakymas yra taip! Ar Lietuvos socialdemokratų vizija Lietuvai yra realistinė, teisinga, integruojanti ir naudinga pensininkams, jaunimui, vargingai gyvenantiems, sunkiai dirbančioms šeimoms? Atsakymas yra taip! Aš kalbu iš patirties. Todėl tikrai galiu rekomenduoti Lietuvai Ministrą Pirmininką Gediminą Kirkilą naujai kadencijai. Ačiū.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų