REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol šalies darbdaviai informaciją apie trūkstamus darbuotojus, o ieškantys darbo - paraiškas darbo vietai užimti gali pateikti greičiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią galimybę jiems suteikia atnaujinta Lietuvos darbo biržos interneto svetainė. Operatyvesnį duomenų apie darbo rinką Lietuvoje atnaujinimą užtikrina informacijos valdymo sistema, įdiegta bendradarbiaujant su individualių programinių sprendimų lydere „Alna Software“.

REKLAMA

„Darbo rinkoje internetas tampa vienu iš svarbiausių informacijos apie laisvas darbo vietas ir darbuotojus šaltinių. Siekiame, kad klientams būtų patogu naudotis mūsų teikiamomis paslaugomis internetu. Tikimės, kad nauja informacijos valdymo sistema leis operatyviau pateikti informaciją darbo rinkos dalyviams, tuo pagreidindama darbo ir darbuotojų paiešką“, - teigia Lietuvos darbo biržos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Dilbienė.

REKLAMA
REKLAMA

Antrame pagal populiarumą karjeros portale ldb.lt lankytojai gali naudotis nemokama darbo pasiūlos ir paieškos sistema. Klientams pageidaujant, sistema pagal įvestus parametrus atrenka tinkamus kandidatus ar naujausius darbo pasiūlymus ir nurodytą laikotarpį elektroniniu paštu siunčia žinutes darbdaviui ar darbo ieškančiam asmeniui, padėdama jiems greičiau surasti vienas kitą.

Atnaujinant Lietuvos darbo biržos svetainę pirmiausia buvo orientuotasi į lankytojų poreikius – svetainė buvo pritaikyta dideliems lankytojų srautams. Pateikiamos informacijos tikslumui užtikrinti „Alna Software“ įdiegė informacijos tikrinimo sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos darbo biržos portale įdiegėme naują informacijos valdymo sistemą ir sukūrėme bendrą teritorinių svetainių administravimo galimybę. Teritorinių svetainių administravimas leis informaciją apie darbo vietas visoje Lietuvoje lankytojams pateikti operatyviau“, - tikina „Alna Software“ vadovas Artūras Gruodis.

Portalo kūrimui panaudota „Microsoft SharePoint Server 2007” platforma užtikrino sklandžią svetainės atnaujinimo darbų eigą. „Ši platforma leidžia patogiai valdyti svetainės turinį, padeda optimaliai naudoti organizacijos išteklius ir sumažina išlaidas sistemos priežiūrai. Naudodamasis labai paprastais įrankiais, administratorius gali efektyviai platinti ir saugoti elektroninę informaciją, o tinklalapio lankytojai, naudodami integruotas ieškos priemones, lengvai ras juos dominančią informaciją“, – sako „Microsoft Lietuva“ verslo strategijos ir rinkodaros vadovas Martynas Bieliūnas.

REKLAMA

Lietuvoje didžiausia ir vienintelė nemokama darbo paieškos ir pasiūlos sistema ieškantiems darbo asmenims pateikia daugiau kaip 6000 aktualių darbo skelbimų. Portale galima nemokamai talpinti darbo pasiūlymus ir gyvenimo aprašymus, susipažinti su darbo rinką reguliuojančiais įstatymais ir tvarkų aprašymais. Per pirmąjį šių metų pusmetį LDB svetainėje apsilankė beveik 500 tūkst. lankytojų. Tikimasi, kad naujieji pakeitimai pritrauks dar daugiau darbo rinkos dalyvių.

Lietuvos darbo biržos svetainėje pateikiami patarimai, kaip gauti valstybės paramą kuriant naujas darbo vietas ar įdarbinant remiamus asmenis, kokios pažymos reikalingos išeinančiam iš darbo darbuotojui, kokie reikalavimai keliami įdarbinant užsienio pilietį. Ieškantieji darbo svetainėje galės susipažinti su bedarbių teisėmis ir pareigomis, registravimosi darbo biržoje procedūromis. Norintys pradėti savo verslą ras informacijos apie pagalbos verslui priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų