REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenko antradienį apkaltino Rusiją, kad ši, skatindama separatizmą Kryme, siekia destabilizuoti šalį. V. Juščenko mano, kad taip Rusija siekia atgauti savo įtaką posovietinėse valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

V. Juščenko teigė, kad Rusija yra suinteresuota nestabilumo kurstymu tam tikrose Ukrainos dalyse. Priminsime, kad Krymas kadaise priklausė Rusijai ir tik Sovietų Sąjungos lyderis Nikita Chruščiovas atidavė jį Ukrainai. Šiandien daugiau nei pusę Krymo gyventojų sudaro etniniai rusai, o be to, Sevastopolio uoste yra dislokuotas Rusijos Juodosios jūros laivynas.

REKLAMA

„Kai kuriems mūsų partneriams nestabilumas Ukrainoje yra tarsi duona su sviestu“ – taip apie Rusijos veiksmus kalbėjo V. Juščenko. Tačiau jis pareiškė, kad Gruzijos scenarijus Ukrainoje nepasikartos, nes Ukraina esą yra žymiai galingesnė valstybė ir Rusijai jos teritorijų okupuoti nepavyks.

„Ukraina nėra Gruzija. Aš manau, kad elgtis su Ukraina taip, kaip buvo pasielgta su Gruzija, šiandien nėra gera idėja niekam“ – teigė Ukrainos prezidentas.

Priminsime, kad visiškai neseniai Ukraina apkaltino Rusiją, kad ši nelegaliai dalija pasus rusakalbiams Krymo gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų