REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien TS-LKD pirmininkas A. Kubilius, I. Degutienė, J. Razma, R. Dagys, Č. Stankevičius Lietuvos pramonininkų konfederacijoje (LPK) susitiko su šios organizacijos nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo pradžioje partijos pirmininkas pažymėjo, kad TS-LKD nuosekliai laikosi nuostatos - esminiais klausimais tartis su visomis suinteresuotomis visuomenės grupėmis ir išsamiai pristatyti savo programą. „Mūsų partija neignoruoja pramonės bei verslo visuomenės nuomonės svarbiausiais ekonominiais, socialiniais, verslo klausimais. Pristatome savo išsamų ir drąsų planą Lietuvai ir norime išgirsti jūsų nuomonę”, - atvirai diskusijai kvietė A.Kubilius.

REKLAMA

Ekonomikos lėtėjimo, nevaldomos infliacijos, šiandieninės valdžios neveiksnumo akivaizdoje TS-LKD tvirtina, kad daugiau taip tęstis negali. Kruopščiai parengtas TS-LKD planas Lietuvai bei profesionali komanda yra pajėgūs priimti ir spręsti pagrindinius šiandieninio gyvenimo iššūkius.

Trys pagrindinės dabartinės valdžios paliktos problemos vienodai svarbios ir skaudžios: tai tautos erozija, ekonominis trumparegiškumas bei valdžios neveiksnumas. Mūsų įsitikinimu, visos trys šios didžiosios problemos tarpusavyje susijusios. Negalima vienos problemos išspręsti, jei tuo pat metu nesprendi kitų. Jei Lietuva įgrius į ekonominės krizės duobę - atsinaujins emigracijos srautai, didės žmonių nepasitikėjimas, o tai lems neracionalų žmonių balsavimą - iš pykčio. Turėsime valdžią, kuri vėl negalės spręsti problemų”, - pažymėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijos metu TS-LKD komandos nariai atsakė į gausius LPK atstovų klausimus.

TS-LKD Tarybos narys Česlovas Stankevičius kalbėjo apie TS-LKD poziciją dėl atominės elektrinės statybos, Lietuvos energetikos sistemos integravimo procesus į ES sistemas bei šalies energetinį saugumą, apie TS-LKD inicijuojamas įstatymų pataisas, skirtas sumažinti elektros energetikos įmonių viršpelnius ir apsaugoti vartotojus nuo nepagrįsto energijos kainų didinimo ir kt.

Seimo narys Rimantas Dagys aiškino daugiabučių namų renovavimo galimybes, TS-LKD programines nuostatas kovoje su korupcija, šešėline ekonomika ir pan. TS-LKD pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė atsakė į klausimus, susijusius su socialinės politikos reikalais, darbo santykiais, sveikatos apsaugos sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene jautriausia susitikimo tema – užsienio politikos ir geopolitikos aktualijos bei principinga TS-LKD pozicija santykiuose su Rusija. LPK prezidentas dr. Bronislovas Lubys pasiūlė šia aktualia tema šiandien nediskutuoti, o surengti dar vieną “labai atvirą diskusiją Rusijos tema su didžiausiu Lietuvos konservatoriumi Kubiliumi po rinkimų”. „Mes būtume patys geriausi jūsų išsamios programos marketingistai, jei jūs tikrai sumažinsite Lietuvoje verslo draudimus ir nelogiškus apribojimus. Tas neabejotinai išlaisvintų verslo iniciatyvas”, - sakė dr. B.Lubys.

Turiningas susitikimas su LPK nariais tęsėsi dvi valandas.

Jau surengti susitikimai su Tarptautiniais prekybos rūmais ICC Lietuva, Lietuvos prekybos įmonių asociacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų