• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikietei aktorei Christinai Applegate prieš mėnesį buvo atlikta abiejų krūtų šalinimo operacija, o neseniai milijonai moterų užgniaužusios kvapą klausėsi, kaip atvirai ji apie savo radikalų sprendimą kalbėjo Jungtinių Amerikos Valstijų ryto televizijos laidoje „Labas rytas, Amerika“.

REKLAMA
REKLAMA

„Susipažinusi su pasiūlytais gydymo planais, pasirinkau, kaip man atrodė logiškiausią  - pašalinti abi krūtis“, - sakė ji.

REKLAMA

Šviesiaplaukei amerikietei buvo diagnozuota ankstyvoji krūties vėžio stadija ir krūties vėžio genas BRCA 1. Apie 5 proc. moterų turi šį mutavusį geną. Jis reiškia 90 proc. tikimybę, kad krūties vėžys pasikartos, ir 60 proc. didesnę riziką susirgti kiaušidžių vėžiu.

Ginekologai tokioms moterims rekomenduoja keletą kartų per metus atlikti krūtų rentgeno tyrimą (mamografiją). Kita galimybė - profilaktinis vienos arba dviejų krūtų šalinimas (mastektomija). Ch. Applegate pasirinko pastarąjį variantą. „Tiesiog norėjau atsikratyti vėžio ir priėmiau tokį sprendimą. Nenorėjau tirtis kas 4 mėnesius“, - sprendimą komentavo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu televizijos ryto laidai Ch. Applegate neslėpė patyrusi ir depresijos laikotarpių: „Pastarosios savaitės buvo sunkios, o ši patirtis - emocijų bangavimas. Kartais verkiu, kartais rėkiu ir tūžtu. Paskui imu savęs gailėti. Manau, tai tiesiog gijimo proceso dalis. O visoms, kurios tai patiria, norėčiau pasakyti, kad verkti yra normalu. Yra normalu kristi ant grindų ir rėkti“.

Ji pati yra nusiteikusi optimistiškai: „Vėžio atsikračiau 100 proc.  Pastarąjį mėnesį teko ir daug juoktis. Myliu gyvenimą ir žinau, kad nuo šiol jame bus tik gera“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizijos žvaigždė papasakojo ir apie onkologinę ligą, kuria sirgo jos mama Nancy Priddy. Dėl karcinomos ji taip pat neteko abiejų krūtų. „Ji yra tyli kovotoja. Mačiau, kaip ji kabinosi į gyvenimą, todėl visada jaučiau, kad viskas bus gerai, kad ir kas atsitiktų“.

Kas toliau? Chemoterapijos ar radioterapijos Ch. Applegate neprireikė, artimiausiu metu ji ketina kreiptis į plastikos chirurgus ir darytis krūtų rekonstrukcinę operaciją.

Kaip ji įsivaizduoja senatvę? „Sulaukusi 90-ies turėsiu žaviausias krūtis. Mano krūtinė bus gražiausia senelių namuose, ir visos kitos damos prie bridžo stalo man pavydės“, - sakė žvaigždė.



Ch. Applegate. ("News Bridgepix" nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų