• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 6-14 dienomis kauniečiai ir miesto svečiai turės progą išvysti 120 trumpų filmų, pelniusių daugiau nei 1000 apdovanojimų. VDU klubas „Sesija“ kviečia susipažinti su dešimtojo Tarptautinio mažųjų kino formų festivalio „Tinklai“ programa.

REKLAMA
REKLAMA

1999 metais pradėtas Vilniuje ir Klaipėdoje, festivalis „Tinklai“ 2008-aisiais aplankys ir Kauną, Panevėžį, Šiaulius. Žiūrovai išvys įdomiausius tiek užsienio autorių, tiek lietuvių filmų kūrėjų darbus. Programoje – virš šimto trumpametražių filmų, tarp kurių bus daugybė Oskaro, Cezario, Kanų, Berlyno, Oberhauzeno, Roterdamo ir kitų garsių festivalių laureatų.

REKLAMA

„Festivalyje bus rodomas ir „Oskarą” pelnęs JAV filmas "Vizos ir dorybės", kurio veiksmas vyksta 1940 metais Lietuvoje, Kaune. Filmo siužetas pasakoja apie Japonijos diplomatą ir jo žmoną, kurie nepaklūsta Tokijui bei naciams ir tūkstančiams žydų pasiūlo vizas visam gyvenimui. Režisierius japonas Chris Tashima jau seniai norėjo parodyti šį filmą Lietuvoje, bet tik šiemet jo svajonė išsipildys festivalyje „Tinklai“, - teigia festivalio „Tinklai“ direktorius Arturas Jevdokimovas.

REKLAMA
REKLAMA

Net dvi šių metų festivalio programos – „Dėdulė Oskaras ateina” ir „Dėdulė Oskaras išeina” bus skirtos JAV Kino ir meno akademijos apdovanojimams. Šiose programose žiūrovai išvys 9 filmus, per pastaruosius 10 metų nominuotus ir apdovanotus Oskarais.

Britų trumpametražių filmų platinimo kompanija Dazzle Short Film Label pristatys šmaikščią ir netikėtą moterų režisierių filmų programą „Vyšninis lūpdažis“. Pirmasis Europoje skaitmeninis palydovinės televizijos kanalas „Propeller TV”, demonstruojantis išskirtinai originalią programą, taip pat atveš savo filmų rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baskų filmoteka, Latvijos nacionalinis kino centras, Estijos kino fondas, Andžejaus Vaidos kino mokykla, Lenkijos kino institutas pasiūlys žiūrovų dėmesiui jaunų ir patyrusių savo šalių autorių perliukus. Jubiliejinėje Baskų filmotekos programoje žiūrovai išvys 7 baskų filmus, pelniusius net 230 apdovanojimų. Nepamiršti bus ir lietuvių autoriai – festivalyje bus rodomos dvi lietuviškų filmų programos.

Per devynerius festivalio gyvavimo metus buvo pademonstruota virš 1200 filmų, daugiau nei 100 000 žiūrovų turėjo galimybę susipažinti ir pabendrauti su filmų režisieriais, prodiuseriais, kino kritikais iš 20 šalių. 2003 metais festivalis įstojo į Europos atvirų kino seansų asociaciją (angl. „European Open Air Screenings Association“), 2005-aisiais tapo Europos kino festivalių koordinacijos (angl. „European Coordination of Film Festivals“) nariu.

VDU klubas „Sesija“, kurioje vieši tarptautinis festivalis „Tinklai“ – tai aktyvios visuomenės ir daugiafunkcinės kultūros erdvė, kurioje maloniai bendrauja, dirba, organizuoja, įgyvendina mintis ne tik VDU bendruomenės nariai, bet ir universiteto svečiai bei bendraminčiai. Klubas siekia sukurti naują erdvę VDU bendruomenės ir visuomenės vidinių ir išorinių ryšių stiprinimui, atveria duris netradiciniams, tarpdisciplininiams universiteto ir miesto projektams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų