REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vakarų laivų gamykla“ (VLG) įmonių grupei priklausančių UAB „Elmelit”, UAB „Vakarų vamzdynų sistemos“ ir UAB „Vakarų buitis“ direktoriai, paklausti apie ateities planus, vienbalsiai tvirtino, jog ateityje numatomos permainos atneš tik naudą ir gerus pokyčius.   

REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų laivų gamykla“ dukterinės įmonės UAB „Elmelit” pagrindinė veikla – įvairių medžiagų tiekimas ir sandėliavimas. Specifinė įmonės veiklos sritis – laivų aprūpinimas.

REKLAMA

Pasak „Elmelit“ direktoriaus Edmundo Motuzo, užsakovų norai būna labai įvairūs: nuo tušinuko širdelės iki sudėtingo technologinio laivų remonte ar laivų statyboje naudojamo įrengimo už kelis milijonus litų.

„Mes dirbame su visomis VLG grupės įmonėmis, be to, ir su jų subrangovais. Norime ir turime būti profesionali komanda, orientuota į klientus ir rezultatą“ – pasakojo p. Edmundas.

„Elmelit“ aktyviai dalyvauja įvairiuose konkursuose dėl medžiagų tiekimo, o tai leidžia didinti įmonės apyvartą nepriklausomai nuo vidinių užsakymų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu daugiausia investicijų skiriama informacijos valdymo gerinimui bei sandėlių ūkio valdymo tobulinimui. Pasak UAB „Elmelit“ direktoriaus, informacijos srautas labai didelis, jį reikia gerai valdyti, mokėti susisteminti gaunamus duomenis. Todėl ateityje ir toliau pagrindiniu įmonės tikslu liks kokybės ir efektyvumo gerinimas, taip pat darbų planavimas ir darbo su užsakovais bei tiekėjais tobulinimas.

AB „Vakarų laivų gamykla“ dukterinė įmonė UAB „Vakarų vamzdynų sistemos“ (VVS) šiuo metu yra ant permainų „slenksčio“. Įmonei, kurioje dirba 73 darbuotojai, neseniai vadovauti pradėjo daugelio metų vadovavimo patirtį turintis Oleg Ukrainec.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų vamzdynų sistemų“ pagrindinės veiklos sritys – laivų vamzdynų sistemų gamyba ir remontas, šilumokaitos įrenginių bei armatūros remontas, detalių, susijusių su vamzdynų sistemomis gamyba ir mechaninis apdirbimas, tekinimo, frezavimo, santechniniai bei kiti darbai laivuose.

Pasak VVS direktoriaus O. Ukrainec, šiuo metu įmonė turi labai daug užsakymų, tad svarbiausias tikslas yra gerai valdyti esamų darbų krūvį ir eigą, siekti išlaikyti aukštą kokybę ir numatytus terminus. Kalbėdamas apie ateities planus p. Oleg teigė, jog ypatingas dėmesys bus skiriamas nuosekliai investicijų programai, investuojama į šiuolaikines technologijas ir įrangą, o tai įgalins įmonę išlaikyti konkurencingumą.

REKLAMA

Didžiausi šiuo metu VVS vykdomi darbai yra susiję su laivu „WindLift1“, keltu „Aaland“ bei „Ersai 3“, remontuojamu laivu „Thorshovdi“.

AB „Vakarų laivų gamykla“ dukterinė įmonė UAB „Vakarų buitis“ (VB) šiais metais VLG įmonių grupėje buvo viena iš dukterinių įmonių, gavusių geriausios įmonės apdovanojimą už 2008 metų rezultatus.

2009 m. „Vakarų buities“ planuose visiška VLG poilsio kambarių renovacija bei moterų rūbinės remontas. Nuo naujų metų „Vakarų buitis“ pasipildys teritorijos valymo tarnyba, mat VLG teritoriją sudaro apie 50 ha. Tad planuojamos investicijos ir technikos įsigijimui. Šiuo metu „Vakarų buitį“ sudaro buities bei tankų valymo tarnybos.

AB „Vakarų laivų gamyklos“ akcijų paketą valdo Estijos koncernas „BLRT Grupp“. Įmonių grupėje dirba apie 1400 žmonių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų