• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popmuzikos karalienė Madonna tęsia pasaulines gastroles „Sticky & Sweet“. Praėjusį ketvirtadienį naujausią savo koncertinį pasirodymą, kurio metu pristatė albumą „Hard Candy“, ji surengė Berlyno stadione „Olimpia“. 50-metį atšventusios atlikėjos tąkart susirinko pasiklausyti apie 50 tūkst. gerbėjų. Tačiau bilietų perpardavinėtojai prieš pasirodymą spjaudėsi – paskutinius bilietus mėgino parduoti už kone perpus mažesnę kainą, rašo antradienio „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Bilietų perpardavinėtojai liūdėjo

Dar prieš koncertines gastroles buvo žadama, kad Madonna rengia daug įspūdingesnį žygį per pasaulį, nei 2006-ųjų gastrolės „Confessions“.  Šios tapo visų laikų pelningiausiu moters atlikėjos organizuotu renginiu, atnešusiu 195 mln. JAV dolerių (apie 454 mln. litų) pelną.  Tikimasi, kad turas „Sticky & Sweet“, kurio metu Madonna ketina surengti per 50 koncertų, bus ne ką mažiau pelningas. Iš dalies neapsirikta - naujausia popkaralienės programa išties gniaužia kvapą.

REKLAMA

Berlyno stadione „Olimpia“, talpinančiame apie 78 tūkst. žmonių, ketvirtadienio vakarą susirinko apie 50 tūkst. Madonnos gerbėjų, tarp kurių buvo ir keletas lietuvių, mat milžiniškoje minioje plėvesavo ir kelios Lietuvos trispalvės. Brangiausi ir pigiausi stadiono sektoriai buvo sausakimši, tačiau stadione žiojėjo ir eilės neužpildytų kėdžių.  Bilietų kainos siekė nuo 75 iki poros šimtų eurų. Prieš koncertą bilietus perpardavinėjantys vokiečiai negalėjo pasigirti pasisekusiu versliuku, mat iki koncerto likus kelioms valandoms pigiausių bilietų kaina siekė... 45 eurus. Didžiojoje Britanijoje taip pat buvo tikimasi itin didelio žmonių antplūdžio. Deja, „Millennium Stadium“ irgi nebuvo visiškai užpildytas. Tiesa, verta paminėti, kad Anglijoje bilietų kainos siekė 200 svarų (apie 1000 litų).

REKLAMA
REKLAMA

Muzika ir politika

Tačiau klaidinga būtų teigti, kad 30 metų neblėstantis karalienės populiarumas jau vakarėja. Mačiusieji Madonnos koncertą neabejotinai liko nustebinti ir patenkinti. Įspūdingas šou galėjo nepatikti nebent Respublikonų partijos kandidato į Jungtinių Valstijų prezidentus Johno McCaino šalininkams. Mat Madonna ir šįkart nevengė politinių temų.  Pastarąjį politiką dainos „Get stupid“ vaizdo klipe ji faktiškai prilygino Adolfui Hitleriui ir Robertui Mugabe, o jo varžovą Baracką Obamą ir kitą įtakingą politiką, demokratą Albertą Gorą - Mahatma Gandi ir Johnui Lennonui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo rodomi vaizdo įrašų fragmentai su karų, naftos gavimo, šių metų pavasarį Tibete vykusių demonstracijų vaikymo bei verkiančių Afrikos vaikų scenomis.

Treniravosi ir prieš koncertą

Į pasaulinį turą su popkaraliene keliauja 250 žmonių komanda. Tarp jų - asmeninis atlikėjos fizioterapeutas, treneris, masažistas, ir gausybė šokėjų, turo repeticijose praleidusių 563 valandas. Madonnos atstovai tvirtina, kad ji pati repetuodama prieš gastroles praleido daugiau kaip 650 valandų.

Netgi prieš koncertą Berlyne atlikėja kelias valandas plušėjo viešbučio konferencijų salėje specialiai jai įrengtame sporto klube. Stangrus ir raumeningas Madonnos kūnas buvo labiausiai aptarinėjama kone visų Vokietijos dienraščių tema.

„Ji atrodo daug geriau, nei būdama 25-erių. Į stadioną ji gali drąsiai eiti netgi be dopingo“, - taip prieš šou apie popkaralienę rašė Vokietijos laikraščiai.

REKLAMA

Vakaro kaltininkė ir jos scenos komanda per dviejų valandų pasirodymą pakeitė net kelis šimtus kostiumų, kuriuos specialiai „Sticky & Sweet“ turui kūrė ir siuvo 36 dizaineriai. Keli Madonnos apdarai buvo puošti net 500 tūkst. kainavusiais „Swarovski“ kristalais.

Ruošdamasi koncertams, popikona nusipirko daugiau nei šimtą porų tinklinių kojinių. Kojinių atlikėja ieškojo internetinėse bei drabužių parduotuvėse. Ji taip pat užsisakė šimtą porų kelių apsaugų, dvylika batutų ir keturis didžiulius šaldytuvus, kuriuose galėtų laikyti ledo kubelius skaudantiems raumenims vėsinti.

REKLAMA

Triūsas ir išlietas prakaitas pasiruošiant naujajam pasauliniam turnė abejingų nepaliko. Madonna koncertavo didžiulėje scenoje, kurios šonuose švietė kone penkių aukštų namui prilygstančios dvi „M“ raidės. Kiekviena daina priminė siautulingą spektaklį su unikaliomis dekoracijomis.  Stebino ne tik į sceną įvežtas baltas senovinis automobilis, bet ir podiumą primenančioje pailgoje scenos platformoje įrengtas bėgimo takelis, kuriuo atlikėja šliaužė ar ėjo vietoje.

Pasaulio Gineso rekordų knygoje kaip visų laikų sėkmingiausia muzikos atlikėja įvardijama Madonna po koncerto Berlyne neužsibuvo. Iškart po šou ji, įsisukusi į chalatą, sėdo į lumuziną. Jis ją nuvežė į oro uostą, o iš ten dainininkė privačiu lėktuvu išskirdo į Didžiąją Britaniją aplankyti savo vaikų.

50-metė atlikėja po gastrolių Europoje išvyks į Šiaurės ir Pietų Ameriką. Jos turas baigsis gruodžio mėnesį Brazilijoje.

Edita MAŽELYTĖ, specialiai „Respublikai“ iš Berlyno (Vokietija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų