• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Briuselyje prasidėsiantis Europos lyderių susitikimas, kuriame bus aptariama situacija Gruzijoje, gali pakrypti netikėta linkme: vietoj Rusijos pasmerkimo kai kurios šalys gali užsipulti Gruziją, kaltindama ją karo pradžia ir civilių gyventojų žudymu.

REKLAMA
REKLAMA

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) centrinė būstinė disponuoja vis svaresniais įrodymais, kad neteisėti Gruzijos veiksmai eskalavo karinį konfliktą Pietų Osetijoje, sekmadienį tvirtina Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“.

REKLAMA

Remiantis neoficialiomis žiniomis, savaitraštis rašo, kad ESBO karinių stebėtojų raportai jau pasiekė Vokietijos vyriausybę.

Šie raportai teigia, kad Gruzija intensyviai ruošėsi karinei operacijai Pietų Osetijoje ir ją pradėjo, kai Rusijos tankai dar nebuvo įvažiavę į Roki tunelį, vedantį į Pietų Osetiją, rašo „Der Spiegel“.

Anot savaitraščio, stebėtojų pranešimuose rašoma apie Gruzijos galimai padarytus karinius nusikaltimus. Stebėtojai informuoja, kad Gruzijos kariuomenė ataką pradėjo naktį, užklupdama miegančius civilius gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų