REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, rugpjūčio 29 dieną, popkaraliumi vadinamam Michaelui Jacksonui sukanka 50 metų. Tačiau apie dideles iškilmes niekas nekalba.

REKLAMA
REKLAMA

Septintojo iš devynių Jacksonų šeimos vaikų karjera buvo išties svaiginanti. Berniukas pradėjo dainuoti scenoje kai buvo vos penkerių metų ir tapo garsiausia šeimos grupės „The Jackson 5“ žvaigžde. 1971 metais Michaelas nutarė daryti solinę karjerą ir pasiekė svaiginamų aukštumų. Jo albumai virsdavo auksiniais ir platininiais, jis pelnė daugybę „Grammy“ ir kitokių apdovanojimų.

REKLAMA

Ne mažiau nei dainos publiką žavėjo ir M.Jacksono šokiai - neįprastus jo judesius ėmė mėgdžioti kiti dainininkai ir šokėjai. 1982 metais buvo įrašytas sėkmingiausias dainininko albumas „Thriller“, o 2006 metais „World Music Awards“ pranešė, kad M.Jacksonas pardavė daugiau kaip 750 mln. savo albumų kopijų ir 300 mln. dolerių paaukojo labdarai. Dainininkas gyveno įspūdinguose rūmuose Kalifornijoje, kuriuos pavadino „Neverland“ ranča ir kur įgyvendino savo vaikystės svajones, o taip pat įrengė zoologijos sodą.

REKLAMA
REKLAMA

Rančoje dainininkas priimdavo vaikų, tarp jų ir mirtinai sergančių, taip suteikdamas jiems gyvenimo džiaugsmo. Tačiau netrukus pradėta pasakoti, kad kai kurie vaikai nakvodavo M.Jacksono miegamajame. Jis buvo apkaltintas seksualiniu vaikų išnaudojimu ir buvo paduotas į teismą. Bylą jis laimėjo, tačiau jam buvo prisegta „prievartautojo“ ir „iškrypėlio“ etiketė. Įsižeidęs dainininkas paliko Jungtines Valstijas ir išvyko gyventi į Bahreiną, paskui persikėlė į Airiją. Dabar jis jau yra sugrįžęs į tėvynę.

Tačiau XXI amžiuje M.Jacksono muzikinė karjera pasibaigė. Jį ėmė persekioti ir finansinės problemos, net teko atsikratyti savo numylėtos „Neverland“ rančos. Neišsipildė ir dainininko svajonė atrodyti amžinai jaunu - daugybės operacijų ir odos šviesinimo sudarkytas jo veidas vis labiau primena kaukę.

News Bridgepix nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų