REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas patikino, jog visiškai palaiko vyrų rinktinės vyriausiąjį trenerį Ramūną Butautą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau rašėme, R.Butautas pareiškė, jog neketina trauktis iš rinktinės. Šį sprendimą palaiko ir federacijos vadovas. V.Garasto paklausėme, ar ketvirtąją vietą olimpiadoje užėmusios komandos treneriui teks atsiskaityti LKF vykdomajam komitetui? „Ne, nėra reikalo. Nieko blogo neatsitiko“, - atsakė Lietuvos krepšinio patriarchas.

REKLAMA

„Per penkias olimpiadas tik dvi valstybės - Lietuva ir JAV - visada patekdavo į stipriausių ketvertą. O tokios šalys kaip Italija ar Prancūzija pateko tik po kartą. Lietuva visada yra viršūnėje. O iškovoti medalį - ne taip paprasta. Turi būti labai geras pasiruošimas“, - svarstė V.Garastas. Pasak jo, būtent per pasiruošimo etapą iškilo daug problemų: „Atsirado daug ligonių. Svajojome, kad bus Žydrūnas Ilgauskas, Darius Songaila. Jų nebuvo. Dariušas Lavrinovičius po operacijos prasėdėjo ant suolo. Ramūnas Šiškauskas irgi atrodė pavargęs. Vieni stovyklose treniravosi, kiti sirguliavo ir tik lengvai judėjo.“

REKLAMA
REKLAMA

LKF prezidento nuomone, traumuotų krepšininkų labai trūko. „Paimkime bet kokią kitą komandą. Tegul Argentinoje ar Ispanijoje nebūna trijų pagrindinių žaidėjų. Aš trenerį puikiai suprantu. Pats praėjau tą kelią. Mums tik reikia pasikalbėti apie treniruočių procesą, sudėtį. R.Butautas prisipažino, kad padarė klaidų. Gerai, kai treneris tai supranta. Kai nesupranta, tada jau tikrai blogai“, - pabrėžė V.Garastas.

Jis priminė, jog iki R.Butauto atėjimo rinktinė pasiekė prastesnius rezultatus: „Komanda jau buvo pradėjusi byrėti, žmonės į ją nebevažiavo. R.Butautas sugebėjo vėl suburti komandą. Kartais per daug save plakame. Paskutinis žodis būtų toks - mes vis tiek esame elite, tarp pačių galingiausių krepšinio valstybių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų