• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Lietuvoje kasmet vyksta tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, iki šiol trūko tikro lietuviško bardų festivalio.

REKLAMA
REKLAMA

Bardų vakaras – ne toks jau retas reiškinys Lietuvoje. Tačiau paprastai jie rengia autorinius vakarus, kartais – koncertuoja keliese. Tačiau jau seniai trūko renginio, kuris suburtų visus dainuojamosios poezijos meistrus į vieną vietą. Respublikinis bardų festivalis – kaip tik tai, ko reikėjo. Ir, matyt, neveltui jis pavadintas lietuviškosios dainuojamosios poezijos tėvo Vytauto Kernagio daina, tapusia savotišku šio žanro simboliu.

REKLAMA

Neatsitiktinai „Purpuriniam vakarui“ pasirinkta ir ypatinga vieta – toli nuo didmiesčių šurmulio. Juk dainuojamoji poezija – ypatingas žanras, suvirpinantis giliausias sielos gelmes. Bardų balsai rugpjūčio 30-ąją suskambs Anykščių Dainavos slėnyje. O praėjusią vasarą į nebūtį palydės visas būrys dainuojamosios poezijos profesionalų: Gediminas Storpirštis, Olegas Ditkovskis, Vytautas V.Landsbergis, Domantas Razauskas, Saulius Bareikis, Aidas Giniotis ir jo „Atviro rato“ aktoriai, Mindaugas Ancevičius, Jonas Krivickas, Jonas čepulis, Monika Laukaitytė ir grupė „Gimę čia“.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš esmės Anykščiai yra unikali vieta, tikras poezijos lopšys. čia gyveno ir įkvėpimo sėmėsi garsiausi Lietuvos poetai. čia ir Anykščių šilelis, ir šventoji, ir fantastiški miškai, kloniai, - įkvėpimo pagautas vardija festivalio iniciatorius, aktorius ir bardas G.Storpirštis. - Galima sakyti, kad „Purpurinis vakaras“ bus tarytum poetinės vasaros išlydėtuvės. Kartu prisiminsime ir maestro Vytautą Kernagį, padainuosime jo dainų. Labai tikiuosi, kad šis festivalis taps gražia tradicija. Nes kaip gi geriau užbaigti vasarą, jei ne gamtoje su dainomis ir poezija?“

Spalį „Purpurinį vakarą“ primins jau šeštą kartą vyksiantis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, kasmet nustebinantis atlikėjų gausa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų