REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukraina pradėjo tirti kaltinimus Rusijai, kad ši Krymo Sevastopolio uosto gyventojams dalina savo pasus. Baiminamasi, jog taip Kryme skatinami separatistiniai jausmai ir dedami pagrindai galimai karinei intervencijai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo „The Telegraph“, Rusija kaltinama naudojanti jau Gruzijos separatistiniuose regionuose pasitvirtinusią taktiką, kai prieš 5 metus regionų gyventojams buvo išdalinti rusiški pasai, o šių piliečių gynimas prieš savaitę tapo dingstimi pradėti agresiją prieš Gruziją.

REKLAMA

Ukrainoje daugumą turinčios „oranžinės“ koalicijos narys Mykola Stretovyčius sakė, kad Rusija rengia didžiulę pasų dalinimo operaciją Sevastopolyje. Uoste gyvena apie 400 000 žmonių, iš kurių didelė dalis yra istoriniais ryšiais susiję su Rusija.

Ukrainos Nacionalinio saugumo komiteto vadovas Anatolijus Gritsenko dėl minėtų Rusijos veiksmų pradėjo tyrimą. Pasak Anatolijus Gritsenko, jei kaltinimai pasitvirtins, tai reikštų grėsmę šalies nacionaliniam saugumui.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarosiomis dienomis įtampa tarp Kijevo ir Maskvos padidėjo, kai prezidentas Viktoras Juščenko nustatė apribojimus Sevastopolyje esantiems Rusijos kariniams laivams.

Įplaukimą ir išplaukimą iš rusų nuomojamos bazės nuspręsta riboti, kai Rusija karinius laivus panaudojo agresijai prieš Gruziją. Ukraina dar labiau įsiutino Maskvą pasiūlydama Europai ir JAV naudotis savo raketų įspėjimo sistemomis.

Krymą Nikita Chruščiovas sovietinei Ukrainai padovanojo 1954 metais. Iki tol jis priklausė Rusijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų