• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Berlyno sprendimas leisti vienai Vokietijos kompanijai modernia įranga aprūpinti Irane statomas dujų gamybos įmones sukėlė didelį Izraelio nepasitenkinimą, skelbia Vokietijos dienraštis „Der Spiegel“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Vokietija teigia, kad ji nepažeidžia Jungtinių Tautų (JT) Iranui įvestų sankcijų. Vokietijos federalinis ekonomikos ir eksporto kontrolės biuras leido kompanijai „Steiner Prematechnik Gastec“ parduoti Iranui įrangos už maždaug 100 mln. eurų.

REKLAMA

Ši įranga bus sumontuota 3 naujai Pietų Irane statomose suskystintų dujų gamyklose. Izraelis teigia, kad toks Vokietijos sprendimas pažeidžia JT sankcijų dvasią.  Taip esą kliudoma tarptautinei bendruomenei sugriežtinti sankcijas Iranui.

Susitarimą smarkiai kritikuoja ir Simono Wiesenthalio centras. Jis net paragino, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel blokuotų šį susitarimą.

Neseniai apie investicijų į Iraną nutraukimą paskelbė Norvegijos kompanija „Statoil Hydro“. Kiek anksčiau apie investicijų sustabdymą prakalbo ir Prancūzijos energetikos gigantas „Total French“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų