• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Demokratų partijos kandidatas JAV prezidento rinkimuose Barakas Obama teigia, kad jo varžovo respublikono Džono Makeino rinkimų kampanija „ciniška, bet ne rasistinė“, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad jie siekia nukreipti žmonių dėmesį nuo pagrindinių problemų“, - kalbėjo Ilinojaus valstijos senatorius. Dž. Makeino rinkimų kampanijos komanda jau anksčiau šią savaitę sakė, jog „B. Obama taikliai sužaidė“, pateikdamas užuominą, kad jo varžovas iš respublikonų partijos yra rasistas.

REKLAMA

Tuomet B. Obama Dž. Makeiną apkaltino rasizmo problemos eskalavimu. Pastarieji nesutarimai tarp kandidatų į Jungtinių Valstijų prezidento postą prasidėjo, kai Dž. Makeinas pasakė, kad B. Obama „labai protingai sužaidė“, įspėdamas, jog respublikonai bandys išgąsdinti rinkėjus, atkreipdami dėmesį į tai, kaip skirtingai atrodo demokratų kandidatas "nuo visų kitų ant dolerių kupiūrų pavaizduotų baltaodžių prezidentų“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vis dėlto nemanau, kad Dž. Makeinas rasistas. Esu įsitikinęs, jog jis tiesiog cinikas“, - šeštadienį kalbėjo demokratų kandidatas. Niekas apie tokį pasakymą negalvojo kaip apie rasistinį pareiškimą tol, kol respublikonai patys į tai neatkreipė dėmesio, tikino B. Obama.

„Respublikonai garsėja savo negatyviomis kampanijomis“, - pridūrė B. Obama. Jis mano, jog Dž. Makeinas savo pranašumą bando įrodyti pačiu žemiausiu keliu - atkreipdamas dėmesį į B. Obamos išvaizdą.

Penktadienį pasirodė Dž. Makeino pareiškimai, jog B. Obama yra tokia pati asmenybė kaip pigaus populiarumo žvaigždės Britnė Spyrs ar Peris Hilton.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų