• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau kitą savaitę Vilniaus gatvėse pradės patruliuoti Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos kontrolės pareigūnai. Jie aiškinsis, ar miestiečiai netriukšmauja neleistinu metu, ar tvarkingai laiko ir vedžioja naminius gyvūnus. Pareigūnai taip pat drausmins chuliganus.

REKLAMA
REKLAMA

Šis padalinys įsteigtas atsižvelgiant į tai, kad policija dėl ribotų galimybių šiuo metu negali skirti tinkamo dėmesio nedideliems viešosios tvarkos pažeidimams.

REKLAMA

Viešosios tvarkos kontrolės poskyrio veiklos tikslas - operatyviai spręsti Vilniaus miesto gyventojų ir svečių saugumo problemas, pranešė savivaldybė.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas BNS sakė, kad kol kas poskyryje dirba 4 darbuotojai. Dalis jų - buvę policininkai. Tikimąsi, kad darbuotojų skaičius netrukus išaugs iki 6, o paskui - net iki 28 žmonių.

Municipalinė policija dirbs dviem pamainomis. Pirmadienį, antradienį ir trečiadienį tarnyba dirbs iki 24 val., o artėjant savaitgaliui ketvirtadienį, penktadienį šeštadienį ir sekmadienį - iki 2 val. nakties.

REKLAMA
REKLAMA

Naująjį padalinį ketvirtadienį visuomenei pristatė Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas.

Pasak mero, Latvijos ir Estijos sostinės jau seniai turi savo municipalines policijas, kurios efektyviai sprendžia viešosios tvarkos problemas, o ,,tikroji“ policija skiria pastangas sunkesnių nusikaltimų prevencijai ir atskleidimui.

Pristatyme dalyvavo Vilniaus policijos vadovai, naujojo poskyrio automobilius palaimino Vilniaus arkikatedros bazilikos klebonas Ričardas Doveika.

Kontrolės poskyrio vadovas Marius Švaikauskas teigė, kad atlikta galimybių studija aiškiai parodė tokios tarnybos reikalingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimai aiškiai rodo, kad, nors visuomenei patys skaudžiausi nusikaltimai - apiplėšimai, avarijos, ir žmogžudystės, smulkių viešosios tvarkos nusikaltimų yra kur kas daugiau, ir būtent jie verčia žmones jaustis nesaugiai ir netinkamai darnaus visuomenės vystymosi kontekste“,- sakė jis.

Pasak M.Švaikausko, nesprendžiant ar nepakankamai sprendžiant kiekvieno gyventojo gyvenamosios aplinkos saugumo užtikrinimo problemos savivaldybių teritorijoje, mažėja visuomenės pasitikėjimas policija.

J. Imbrasas pažymėjo, kad nederėtų tikėtis aukštų rezultatų nuo pat pirmųjų naujojo padalinio veiklos dienų: ,,Tai - tik pradžia. Stebėsime, tirsime, kaip efektyviai naujojo padalinio žmonės spręs viešosios tvarkos problemas, kokie iššūkiai ir problemos iškils tarnyboje. Gali paaiškėti, kad esamų pajėgumų nepakaks, siekiant iš esmės pagerinti padėtį mieste. Pagal poreikius, koreguosime padalinio darbą, jeigu reikės - plėsime jį. Bėgant laikui turėtų atsirasti įdirbis“, - sakė jis.

REKLAMA

Policijos pajėgų prioritetas - atgarsį iššaukiančių organizuotų, ekonominių, kitų sunkių nusikalstamų veikų atskleidimas. Dabar mažiau dėmesio skiriama ne tokį didelį atgarsį sukeliančiai, tačiau visuomenei reikšmingai viešosios tvarkos apsaugos sričiai, kuri lemia kiekvieno asmens ir gyvenamosios aplinkos saugumo būklę. Būtent šią nišą turėtų užpildyti naujoji tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų