REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu, kai Klaipėdos koncertų salės mišrus choras „Aukuras“ atstovavo Lietuvai Tarptautiniame Pueblo chorų festivalyje Meksikoje, Klaipėdos koncertų salės (KKS) Meno taryba šio kolektyvo vadovo Alfonso Vildžiūno veiklą įvertino nepatenkinamai.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybinio darbuotojo 2005-2008 m. atestavimo lape, pasirašytame KKS Meno tarybos pirmininkės prof. dr. Danutės Petrauksaitės, A. Vildžiūno veikla vertinama nepatenkinamai todėl, kad „nevienodos choristų funkcijos, mažas jų užimtumas, menkas koncertų skaičius, stinga naujų idėjų“, teigiama, jog choro vadovas yra aukštos profesinės kvalifikacijos, tačiau nesugeba įžvelgti skirtumų tarp profesionalaus ir mėgėjų choro, suvokti KKS misiją ir iš dalies trukdo plėtoti aukšto lygio muzikos meną. Nepatenkinamai vertinama ir A. Vildžiūno pateikta „Aukuro“ perspektyvinė 2009-2011 m. veiklos programa.

REKLAMA

Pats A. Vildžiūnas mano, kad Klaipėdos koncertų salės administracija norinti tokiu būdu su juo susidoroti, nes jau ne pirmą dieną tęsiasi nesusikalbėjimas su vadovybe.



Nežino, ko nori

„Iš „Aukuro“ reikalaujama aukščiausio profesionalumo, tačiau kolektyvui duota tik 13 etatų. Tokio dydžio choras jokiais būdais neatliks stambių formų kūrinių. Šiuo metu „Aukure“ nuolat dainuoja 32 nariai. Visi jie turi aukštąjį arba specialųjį muzikinį išsilavinimą ir yra geriausi dainininkai Klaipėdoje. Mano, kaip meno vadovo, strateginis tikslas – išsaugoti „Aukuro“ chorą kaip meno kolektyvą“, – karščiavosi A. Vildžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Ano jo, „Aukuras“ per 15 savo gyvavimo metų yra įrodęs, kad gali parengti programas nuo seniausios chorinės muzikos iki populiariosios, tačiau KKS nepriima kolektyvo siūlomų programų ir nesuformuluoja aiškių meninių kriterijų, kokio tipo programos yra pageidautinos. Esą per pastaruosius trejus metus KKS nesuorganizavo nė vieno „Aukuro“ koncerto Lietuvoje ar užsienyje, nors deklaruoja tokius tikslus ir tam yra įsteigtas vadybininko etatas.

„Visos koncertinės išvykos įvyko mūsų pačių iniciatyva ir prieš administracijos valią, – tvirtino choro meno vadovas. – Administracijai atrodo, kad net „Aukuro“ choro rūbai, kurie buvo įsigyti iš dainininkų asmeninių lėšų ir sumodeliuoti dizainerės Ainos Zinčiukaitės, neatitinka Klaipėdos koncertų salės, kaip prestižinės įstaigos, įvaizdžio“, – pridūrė A. Vildžiūnas.



Gresia žemesnės pareigos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Klaipėdos koncertų salės direktorės Danutės Žičkuvienės, įstaiga šiuo metu rengia perspektyvinį 2009-2011 m. savo veiklos planą, kurį spalio mėnesį turi pateikti tvirtinti Klaipėdos miesto tarybai. „Kadangi meniniai kolektyvai priklauso KKS, jie taip pat turi padaryti šį darbą, o jų vadovai turi būti atestuoti. Tokia yra procedūra“, – aiškino D. Žičkuvienė.

KKS Meno tarybai nepatvirtinus kolektyvo programos arba įvertinus ją nepakankamai gerai, antrąjį atestacijos etapą vykdo specialiai sudaryta nešališka komisija. Tokia patikra Klaipėdos koncertų salėje laukia tik „Aukuro“ meno vadovo A. Vildžiūno, nes kitų salės kolektyvų – Klaipėdos kamerinio orkestro ir Klaipėdos brass kvinteto – programos buvo įvertintos gerai.

REKLAMA

„Aukuro“ meno vadovą A. Vildžiūną KKS vadovė įpareigojo pakartotinai parengti 2009-2011 m. perspektyvinę sezoninės kūrybinės veiklos programą iki liepos 31 d. ir tikisi, jog pirmojo atestacijos etapo metu padarytos klaidos bus ištaisytos.

Jeigu ir komisija nepatenkinamai įvertintų „Aukuro“ veiklos programą, pasak D. Žičkuvienės, būtų labai blogai. „Tokiu atveju kolektyvo meno vadovas būtų perkeltas į žemesnes pareigas“, – sakė D. Žičkuvienė.

Jurga Petronytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų