REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sesė Emmanuellė – vienas iš populiariausių žmonių Prancūzijoje, žiniasklaidos sensacija, vienuolė, dažnai lyginama su Motina Terese, didelę dalį savo gyvenimo atidavusi Afrikos neturtingiesiems. Sesei Emmanuelei – jau 100 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Sesė Emmanuellė gimė 1908 metais Belgijoje, trikotažo gamyklininkų šeimoje. Dar būdama penkiolikos metų nusprendė savo gyvenimą paskirti tiems, kurie gimė ne tokie laimingi kaip ji. Mokslus baigė Sorbonos universitete, įgijo filosofijos specialybę. 1929 metais tapo vienuole, o po poros metų pradėjo misionierišką veiklą.

REKLAMA

Daugiau nei 30 metų mokė likimo nuskriaustus vaikus Turkijoje ir Tunise. Vėliau persikėlusi į Egiptą padėjo šalies pakraštyje gyvenantiems vargingiausiesiems - šiukšlių rinkėjams.

Ezbet El Nakhl - nešvari gyvenvietė prie sąvartyno, į kurį buvo suvežama didelė dalis viso Egipto šiukšlių. Vienuolė čia apsigyveno kartu su egiptiečiais, kurie už itin menką užmokestį rinkdavo šiukšles. Jau būdama 60-ties metų Sesė Emmanuellė kartu su šiukšlyno gyventojais kentė juos kamuojančias problemas - maisto nepriteklių, gyvenamosios vietos trūkumą, ligas, antihigienines sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo mažame kambaryje vienuolė atidarė mokyklą, į kurią priėmė visus mokytis norinčius vaikus. Vėliau gavusi paramą iš Europos fondų ji atidarė jaunimo ir pagalbos centrą, įrengė futbolo, kitų žaidimų laukus, surinko lėšų šiukšlių perdirbimo fabrikui.

1993 metais grįžusi į Prancūziją Sesė Emmanuellė tapo žiniasklaidos sensacija. Prancūzai ją išrinko vienu iš populiariausių šalies žmonių, o televizijos programos apibūdina kaip neeilinę moterį ir lygina su Motina Terese. Pati vienuolė tokius palyginimus vadina juokingais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienuolė garsi ne vien dėl savo labdaringos veiklos, ji išsiskiria neįprastomis tarp bažnyčios atstovų pažiūromis - pritaria kontracepcijos priemonių naudojimui, pasisako už galimybę kunigams sudaryti santuoką.

Išskirtinėse nuotraukose - epizodai iš Sesės Emmanuellės praeities bei dabartinio gyvenimo Prancūzijos Varo mieste.



„News Bridgepix“ nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų