REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir pasaulio biržos antradienį

Šiandien Vilniaus vertybinių popierių biržoje dominavo pardavėjai. Bendra VVPB apyvarta siekė 3,67 mln. litų, buvo sudaryta 600 sandorių. OMXV indeksas sumenko 0,23 proc. iki 399,75 punkto ribos. Brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai buvo 5/16.

REKLAMA
REKLAMA

JAV akcijų rinka vakar smuktelėjo žemyn, kadangi investuotojai ir toliau nerimauja dėl nekilnojamojo turto kreditų krizės padarinių. Be to, vakar nafta pabrango daugiau nei 1 proc., kadangi rinkoje būgštaujama dėl nepakankamos jos pasiūlos. Tai vėl padidino investuotojų nerimą dėl galimo infliacijos augimo ir su tuo susijusio vartojimo išlaidų sumažėjimo. Tačiau lemiamą įtaką akcijų rinkos kritimui turėjo praėjusią savaitę paskelbtas pranešimas apie dviejų regioninių JAV bankų „First NATIONAL“ ir „First Heritage Bank NA“ turto areštą. Dėl to finansų sektoriaus akcijų kursai smigo žemyn, o pati rinka sumenko daugiau nei 2 proc. Indeksai Dow Jones smuktelėjo 2,11 proc., Standard & Poor's 500 – 1,86 proc., o Nasdaq sumažėjo 2,0 proc.

REKLAMA

Azijos regiono šalių biržų indeksai, išskyrus Indoneziją (+0,13 proc.), šiandien taip pat „važiavo“ žemyn. Didžiausias rinkos kritimas buvo užfiksuotas Indijos (-3,89 proc.) ir Taivano (-3,03 proc.) biržose. Rinkoms neigiamą įtaką darė pakilusios žaliavų kainos, kurios ateityje galėtų neigiamai atsiliepti kompanijų pelnams. Didžiausios regione Tokijo biržos indeksas Nikkei 225 šiandien nukrito 1,5 proc. Labiausiai Japonijos rinką žemyn tempė finansų sektoriaus akcijos po to, kai „Merrill Lynch“ bankas paskelbė, kad trečiąjį ketvirtį ketina nurašyti dar 5,7 mlrd. JAV dolerių nuostolių.

Europos biržose šiandien indeksai prekybos sesijos pradžioje taip pat smuko, kadangi investuotojai sunerimę dėl situacijos bankų sektoriuje. „Merrill Lynch“ prognozės ir pranešimai apie dviejų regioninių JAV bankų turto areštą tik dar labiau paskatino akcijų rinkos nuosmukį. Pvz., banko „UBS“ akcijos pigo 6,5 proc., „Royal Bank of Scotland“ – 5,4 proc., o „BNP Paribas“ – 3,3 proc. Prekybos sesijos viduryje Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx 600 buvo nukritęs 0,75 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų