REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lazdynų bendruomenės nariai piktinasi valdžios ketinimais šalia Gariūnų turgaus statyti atliekų deginimo gamyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jų, visi požymiai rodo, kad šis projektas stumiamas ekonominių interesų grupių, kurios veikia kartu su Vilniaus savivaldybės atstovais.

REKLAMA

„Parengtame atliekų deginimo gamyklos projekte nėra jokios ataskaitos apie ekologinį faktorių ir aplinkos poveikio analizės, šis projektas remiasi vien tik ekonominiais sumetimais“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė Lazdynų bendruomenės narys Tomas Andrijauskas.

Gerosios Vilties bendruomenės narys Vladimiras Darinčevas tvirtino, kad planuojamos gamyklos pajėgumai yra labai dideli, todėl šiukšlės bus vežamos ne tik iš Vilniaus, bet ir iš kitų rajonų: „Pakeitus porą įstatymų, šiukšlės galėtų būti vežamos ir iš kitų Europos valstybių, o tai didintų Vilniaus miesto užterštumą“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lazdynų rajone fiksuojamas padidėjęs gyventojų susirgimas kvėpavimo ligomis, tokia tendencija yra natūrali, nes netoli Lazdynų pastatytos kelios perdirbimo gamyklos - medicininių atliekų perdirbimo gamykla bei pavojingų atliekų perdirbimo gamykla“, - teigė Vilniaus miesto savivaldybės narys Raimondas Alekna.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Arūnas Štaras spaudos konferencijoje teigė, jog sklypas naujai gamyklai buvo pasirinktas nesvarstant jokių alternatyvių statybos vietų, jis buvo patvirtintas ankstesnės tarybos.

Pasak T.Andrijausko, į gamyklą numatoma investuota apie 1,5 mlrd. litų, o planuojamas jos metinis pelnas iš veiklos - apie 7 mln. litų.

Lazdynų pašonėje naują gamyklą planuoja statyti bendrovė Regioninė komunalinių atliekų deginimo gamykla, netiesiogiai valdoma koncerno „Rubicon Group“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų