• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas mano, kad Aukščiausiojo Teismo pirmininko Vytauto Greičiaus atleidimo procedūroje prezidento komanda padarė klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

"Manyčiau, šiuo atveju prezidentūros komanda padarė klaidų. Negalima taip arogantiškai pristatyti, priešingai, pradžioje reikia susitikti su Seimo frakcijomis, paaiškinti esamą situaciją, o ne po nesėkmės vėl surinkti, visus prigąsdinti", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį kalbėjo G.Kirkilas.

REKLAMA

Jis pridūrė, kad "šiek tiek kitaip reikėjo elgtis, aš būčiau kitaip elgęsis, ieškojęs konsensuso".

Anot premjero, parlamento nariai nėra "mechaninės marionetės", kilnojančios ranką "tik todėl, kad taip reikia".

"Šiuo atveju yra abiejų institucijų tam tikros ambicijos", - sakė G.Kirkilas. Jis pridūrė tikįs, kad Seimas ir prezidentūra ras išeitį iš susidariusios padėties.

Seimui du kartus nepritarus prezidento siūlymui atleisti Vytautą Greičių iš AT pirmininko pareigų susidarė teisinė aklavietė, kai teismui vadovauja įgaliojimų neturintis pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatant pirmąjį prezidento dekretą dėl V.Greičiaus atleidimo, nemažą parlamentarų nepasitenkinimą sukėlė šalies vadovo patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė, kuri teigė, jog Seimas turi balsuoti už V.Greičiaus atleidimą, nes kitaip pažeistų Konstituciją.

Reaguodami į tai, kai kurie parlamentarai sakė, kad parlamentaro mandatas yra laisvas ir Seimo nariai gali balsuoti kaip tik jiems atrodo teisinga.

Pagal Konstituciją, AT pirmininką prezidento teikimu skiria ir atleidžia Seimas.

Dabartinio Aukščiausiojo Teismo vadovo V. Greičiaus kadencija baigėsi liepos 8 dieną. Aukščiausiajam Teismui V.Greičius vadovavo nuo 1999 metų liepos mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų